0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

De 3 bedste tips, hvis du mangler grovfoder!

Med de mindre udbytter af grovfoder ser vi ind i en vinter, hvor vi sandsynligvis vil mangle hø og wrap til hestene, og vi vil derfor gerne give dig 3 gode råd, så du kan få det til at strække lidt længere, og dermed komme godt igennem vinteren.

Tørken har ramt os. Eller rettere sagt, den har ramt græsset, og det har betydning både for årets udbytte og for næringsstofindholdet i grovfoderet.

Første slæt har flere steder givet et skuffende udbytte på kun 50 % af det normale, og da der endnu ikke er udsigt til vand af nævneværdig betydning, betyder tørken også et eventuelt lavere udbytte af andet og tredje slæt.

Desuden er første slet slået på et tidspunkt, hvor græsset var i en stresset tilstand pga. tørken, og derfor har det muligvis et højt sukkerindhold. Tag dog ikke sorgerne på forskud. Du får først et præcist kendskab, når der foreligger en analyse på grovfoderet. Analysen er et vigtigt redskab, da det kan hjælpe os med at afbalancere foderplanen på bedst mulig måde, til lige præcis de heste du har.

Du kan bestille en analyse lige her

 

Med de mindre udbytter af grovfoder ser vi ind i en vinter, hvor vi sandsynligvis vil mangle hø og wrap til hestene, og vi vil derfor gerne give dig 3 gode råd, så du kan få det til at strække lidt længere, og dermed komme godt igennem vinteren.

1

Lad de heste, der kan tåle at græsse, afgræsse de arealer med græs, der ikke er egnet til at lave grovfoder på her i sommerperioden. Lad dem desuden græsse så længe som muligt. Herved sparer du på det nyhøstede grovfoder. Skulle hestene have brug for lidt ekstra på sommerfolden, kan det anbefales at supplere med GlyxWiese Høcobs eller Pre Alpin Aspero.

 

2

Udskift en del af dit grovfoder med halm eller frøgræshalm af en god hygiejnisk kvalitet. Forskning har vist, at der uden problemer for hestens tarmsystem kan udskiftes op til 30 % af grovfoderet med halm. Dette kan desuden gavne mange heste i forhold til et ønsket vægttab, da det også har en positiv indflydelse på diætens samlede energiindhold.

 

3

Suppler hestenes grovfoder med fiberprodukter fra sække. Der findes mange forskellige varianter. Vi tilbyder fra både AGROBS og St. Hippolyt GlyxWiese-serien, hvor en lang række produkter kan erstatte grovfoder 1:1. I den forbindelse kan vi oplyse, at første slæt af GlyxWiese-græsserne har været rigtig godt, da Sydtyskland, hvor de dyrkes, har fået masser af vand i maj måned. Desuden har St. Hippolyt Mühle Ebert GmbH rådighed over flere græsarealer i år, end tidligere, så vi vurderer, at der ikke bliver problemer med leveringen af disse græsprodukter.

 

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kommer igennem vinteren med din grovfodermængde, så kontakt os gerne for individuel og gratis rådgivning.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os