0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Forspiring – Innovativt hestefoder er fremtiden!

Alle individuelle råvarer gennemgår en særlig og skånsom produktionsproces, før de er virksomme i et af produkterne. Kun produkter, der er omhyggeligt fremstillet, kan fremme din hests velvære.

St. Hippolyt’s produkter er unikke i udseende og sammensætning sammenlignet med alt andet på markedet. Strukturen i müsli, pellets eller flydende produkter og den behagelige duft af de udsøgte urter, gør dem til noget helt særligt.

Men den egentlige hemmelighed i produkternes effektivitet ligger i de mange naturlige processer, der ligger bag indholdet i den fodersæk, spand eller flaske, du står med i hånden. Du ser det ikke umiddelbart, når du kigger ned i sækken, men du mærker det helt sikkert på din hest efter kort tids brug.

 

Alle individuelle råvarer gennemgår en særlig og skånsom produktionsproces, før de er virksomme i et af produkterne. Kun produkter, der er omhyggeligt fremstillet, kan fremme din hests velvære.

 

En af disse processer, som ligger bag, er forspiring af alt vores korn!

 

Forspiring er en proces som St. Hippolyt Mühle Ebert anvender og har gjort lige fra starten i 1988. En proces, der kræver tid, plads og særlige forhold i et produktionsanlæg for at få det bedste kornprodukt. Processen tager 6 dage.

Produktionen af hestefoderet er derfor nøje planlagt, optimalt styret og resulterer i et kvalitetshestefoder, som din hest elsker og trives på.

Men hvad går denne forspiring ud på, og hvorfor vælger St. Hippolyt at bruge ressourcer på at sende kornråvarerne gennem denne proces?

 

Forspiret korn, også kendt som spiret korn, opstår når et frø begynder at spire og vokse, som det gør, når landmanden sår det på marken. Spiringsprocessen forbedrer kornets næringsværdi og fordøjelighed markant.

 

Først og fremmest hjælper forspiret korn med at forbedre fordøjelsen hos hesten

Under spiringsprocessen aktiveres enzymer, som gør det lettere for hestens fordøjelsessystem at nedbryde kornet og optage næringsstofferne. Forspiringen aktiverer og spalter blandt andet fytinsyren i kornet, som, hvis den ikke nedbrydes inden fodring til heste, kan binde mineraler som zink og jern. Samtidig frigør den en lang række mineraler som fosfor, der er bundet til fytinsyren. Det resulterer altså i en mere effektiv udnyttelse af foderet, hvilket igen fører til bedre ydeevne hos hesten.

 

Derudover er forspiret korn rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter. Under spiringsprocessen øges indholdet af vigtige næringsstoffer som A-vitamin, C-vitamin og B-vitaminer, hvilket er afgørende for hestens generelle helbred og immunsystem. Disse næringsstoffer spiller en afgørende rolle i at opretholde velfungerende hud- og hovkvalitet, styrke musklerne og støtte fordøjelsessystemet.

 

En anden markant fordel

ved forspiret korn er dets lavere stivelsesindhold sammenlignet med ikke-spiret korn. Stivelse er et komplekst kulhydrat, der kan være svært for hestens fordøjelsessystem at håndtere i store mængder. Ved at spire kornet reduceres stivelsesindholdet, da det omdannes til Beta-glukaner, hvilket gør det mere velegnet til heste, der har brug for en lavere stivelsesdiæt, som f.eks. heste med følsom fordøjelse eller stofskifteproblemer. Beta-glukanerne understøtter samtidig immunforsvaret meget effektivt.

 

Endelig kan forspiret korn også have en positiv indvirkning på hestens adfærd og humør

Den forbedrede næringsværdi og letfordøjelige karakter af spiret korn kan føre til en mere stabil energiudnyttelse hos hesten, hvilket kan resultere i en mere afbalanceret og rolig adfærd. Dette kan især være nyttigt for nervøse eller stressede heste, som kan have gavn af et mere afbalanceret foder.

 

Kornet bliver under forspiring omdannet til en lille plante, og ialt tager det kornet 6 dage at gennemgå denne proces, inden det lander i en fodersæk til din hest.

 

Ved at lade vores korn gennemgå denne lidt lange proces, kan vi få alt ud af det, hvad naturen tilbyder og dermed opnå en meget effektiv effekt på ganske lidt.

Det ser vi som en klar fordel for både miljøet og din hests fordøjelse.

På den måde opfylder vi også vores motto ”Feeding like nature”, naturen bearbejder råvarerne til fordel for hestens system og velvære.

 

Er du i tvivl om hvilke St. Hippolyt foderprodukter, som passer til din hest? Så tøv ikke med at kontakte os for en foderplan.

Du kan enten kontakte os direkte eller udfylde vores foderplansskema på hjemmesiden, så vender vi tilbage til dig inden for en uge!

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os