Om St. Hippolyt

Hesten skænker os kraft, harmoni, ro og hele sin opmærksomhed

Vort ansvar er til gengæld at sørge for dens velbefindende og tilfredsstillelse af de grundlæggende behov hos hesten. Her spiller ernæringen en særlig vigtig rolle.

St. Hippolyt har gjort det til sin opgave efter læresætningen „fodre som naturen selv“ at udvikle, udforske og hele tiden tilpasse ernæringskoncepter til alle hestens livssituationer – altsammen efter de nyeste videnskabelige opdagelser. Derfor arbejder det meget bredt sammensatte St. Hippolyt-Team af dyrlæger, biologer, agronomer og ernæringsterapeuter samt trænere i daglig dialog med hesteejere, avlere, ryttere, dyrlæger, forskere og andre eksperter fra ridesportens verden for at vores partner, hesten, kan udfolde sin naturlige adfærd.

Et harmonisk partnerskab er kendetegnet ved at „give og tage“. Som ernæringseksperter er vi altid til rådighed og håber, at vi har mulighed for at give netop din hest noget „tilbage“.

St. Hippolyt
St. Hippolyt Danmark A/S blev grundlagt i 2000 og ejes af Ingerlise Kofod

St. Hippolyt Danmarks A/S er et dansk aktieselskab, der er stiftet pr. 01.06.2000. Selskabet ejes af Ingerlise Kofod som også er selskabets direktør og daglige leder. Fra centrallageret i Blåhøj syd for Brande distribueres foderet i Danmark, Norge, Sverige, Finland og på Færøerne gennem et tæt netværk af individuelle forhandlere.

St. Hippolyt Danmark A/S er en virksomhed, som stræber efter at tilbyde bæredygtige produkter af høj kvalitet til hestefolket. I disse tider er det vigtigt, at alle tager del, og at vi løfter i flok.

St. Hippolyt Danmark A/S er enerepræsentant i Norden for St. Hippolyt Mühle Ebert GmbH i Tyskland.

Virksomhedsportræt af St. Hippolyts fodermølle

Siden 1988 har Bernd Ebert ledet Mühle Ebert i Dielheim, der er hovedsæde for St. Hippolyt foderet. Bernd Ebert satser på natur og bæredygtighed.

–  Råvarerne dyrkes og høstes af lokale landmænd på kontrakt

– Strømmen producerer de selv

– Tagoverfladerne er bevoksede og bliver vandet via et sindrigt egenudviklet system. Planterne sørger ikke kun for støjdæmpning (møllen ligger midt i Dielheim-landsbyen), de giver også isolering mod både varme og kulde

Da han I 1988 modnede ideen om at producere den første hestemüsli på møllen i Dielheim, kunne Bernd Ebert dog ikke ane det mindste om, at han allerede nogle få år senere ville være en af de mest innovative producenter i hestefoderbranchen. St. Hippolyt – dette navn er ensbetydende med en succeshistorie.

En hestestald, hvor man ikke falder over en sæk eller en spand med påskriften “St. Hippolyt”, finder man efterhånden sjældent. Tværtimod: disse foderprodukter med deres typiske mørkegrønne pakninger har i løbet af de seneste 25 år erobret ikke alene fritidsrytterscenen men også turneringsrytterne. Bag mærket gemmer sig en mand, hvor der ganske vist altid var heste i familien, men som selv var cykelrytter: Bernd Ebert. 

I mere end 500 år har møllen ligget dér – i den lille by Dielheim, 20 km fra Heidelberg og i et helt århundrede ejes den af familien Ebert. 

Bernd Eberts forfædre malede bøndernes korn, kunderne var overvejende bagerier. Men i 1980’erne sluttede de gode tider for møllen, virksomheden var fuldstændig forældet og virksomhedens overlevelseschancer var lig nul. 

I 1988 trak Bernd Eberts fader sig ud af virksomheden og overlod den til sin søn, som endnu bliver ved med at overraske os med sine ideer.

Banebrydende foder til smågrise

Bernd Ebert er faguddannet møller. Efter sit studium i fodermiddelteknik arbejdede han som produktionsleder for tre møller i Schweiz, læste samtidig økonomi og virksomhedsledelse samt specialiserede sig i fodermidler. Ganske vist ikke til heste, men til svin og kaniner. En gammel tante have fortalt Bernd Ebert alt om krydderurter. ”Tilblanding af forskellige krydderurter til smågrisefoderet udviste overalt en positiv indflydelse på sundhed og vækst hos dyrene – langt bedre, end man havde kunnet opnå med antibiotika”, forklarer Bernd Ebert. Og så begyndte han først i det små også at forsøge sig med urtefoder til heste. Forsøget førte straks til succes. De koldpressede krydderurtepellets blev bogstavelig talt flået ud af hænderne på den unge virksomhed. Der blev snakket om det. ”Vi kunne slet ikke følge med til at producere, fordi krydderurterne slap op for os”, fortæller Bernd Ebert, der fandt en partner i branchen til sin nye forretningsidé.

Behovet for krydderurter voksede igen voldsomt, da virksomheden udviklede müslien ”Struktur-E” (Energetikum) og begyndte et målrettet salg til heste.

Müsli som hestefoder, det kendte man stadig næsten ikke i Tyskland, selv om det for længst var en stor artikel på det britiske fodermarked. Denne müsli har allerede gået sin sejrsgang i tyske stalde. ”Den store urtediversitet og rigdommen på næringsstoffer kompletterede den sædvanlige havrefodring og bidrog til at spare på brugen af mineralfoder. Det var noget, der overbeviste rytterne og staldfolkene,” siger Ebert. Andre nye produkter blev udviklet, og i løbet af ganske få år havde St. Hippolyt et komplet sortiment. Den næste store ”sællert” blev Irish Mash, som mange ryttere gerne bruger om vinteren som et lunt måltid til at fremme stofskiftet og stimulere fordøjelsen hos deres heste.

Krydderurter fra alverdens lande

Også i dag er urterne St. Hippolyts særkende i hele produktpaletten. Bernd Ebert forsyner sig således med urter fra hele verden. Virksomheden i Dielheim er ved at sprænge alle rammer, og gårdene i omegnen bruges således til mellemlagre for de tonsvis af urter og korn. Ellers er alt koncentreret på møllen og de tilstødende bygninger.

En egen forskningsafdeling under ledelse af biolog, prof. dr. Krzystztof Marycz (Universitet Breslau) og Bernd Ebert arbejder til stadighed på forfining af recepterne og blandingerne, 18 maskinkonstruktører udvikler og bygger alle de tekniske løsninger til produktionen. Om det drejer sig om transportbånd, doseringsapparater, pillepresser, blandere – alt udvikles og bygges af St. Hippolyt.

Livsstil, velfærd og praksis

Inden for hestefodring er meget forandret over de seneste årtier. Hø og havre er ganske vist stadig almen praksis, men for de fleste hesteholdere er det ikke tilstrækkeligt.

Bernd Ebert siger ”Hestene bliver stadig ældre, der er kommet mange fremmede hesteracer, og det er ikke alle, der i det lange løb kan klare sig på hø og havre.” Overvægt hos hestene ser han som et stort problem. ”Mange heste får for lidt motion og arbejder for lidt. De er alt for tykke, lider simpelthen af velfærdssygdomme, deres organisme er belastet.”

På motionsfaktoren kan en foderproducent naturligvis ikke have indflydelse, men belastende faktorer som mineralmangel, forstyrret stofskifte, fejlnæret pels, led- og hovproblemer samt fordøjelses- og hudproblemer kan være påvirket af fejlernæring eller næringsstofmangel.

Allerede medicineren Hippokrates (460-370 f.Kr.) sagde: ”Jeres føde skal være jeres lægemidler.” Denne filosofi har St. Hippolyt gjort til sit eget motto.

Blog
“Af den 500 år gamle Mølle ser man nu kun rester i bygningens midterste del, men bækken løber stadig lige ved siden af og under huset”
Læs også...
Virksomhed og værdier
Miljørigtig produktion

Med eget kraftværk til produktion af strøm og genindvinding af overskudsvarme på basis af biologiske råvarer er det muligt at fremstille St. Hippolyts fodertyper fuldkommen CO2 neutralt. På den måde giver alle kunder, der køber Hippolyt foder, med hver eneste sæk et bidrag til at beskytte miljøet.

Aktuelt
Seneste viden på vores blog
Foto: Toffi
Ingen hov, ingen hest

Hovene er det bærende element hos hesten, og da hesten er en alsidig atlet, er den afhængig af stærke hove for at kunne udføre diverse ridediscipliner og absorbere de belastninger, der følger. Hestens hov er en kompleks sammensætning af bindevæv, nerver, brusk, knogler og blodtilførsler.

Læs indlæg
Nu er det tid at tænke over vinterens fodring

Sommeren har været varm, græsset er blevet brændt af, og det kommer til at påvirke dette års vinterfodring. Pga. tørken, som har ramt Danmark i år, er der mange som allerede er begyndt på vinterens fodring. Men spørgsmålet er, om det er det rigtige foder, du har valgt til din hest?

Læs indlæg