0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

7 grunde til at GlucoGard virker så godt på hestens insulinstofskifte!

Første ingrediens er ølgær, dernæst følger en lang række urter, lægestregbælg, blåbærblade, mjødurt, marietidsel, bukkehornsfrø, anis, fennikel, kanel og artiskokker. Og vi glemmer ikke de vigtige essentielle olier fra hørfrø og solsikke – selvfølgelig koldpresset!

Vi har egentlig lovet os selv, at vores nyhedsbreve/blogindlæg ikke skal handle om vores produkter, men mere handle om fodringen af vores fantastiske heste.

GlucoGard er dog et produkt, som vi er meget stolte af, og har set enormt mange gode resultater på igennem årene. Samtidig er det et produkt, som der foreligger en masse forskning bag.

Men grunden til, at GlucoGard virker så effektivt, er selvfølgelig indholdet!

Det spænder bredt fra urter til mineraler, vitaminer og sekundære plantestoffer!

Første ingrediens er ølgær, dernæst følger en lang række urter, lægestregbælg, blåbærblade, mjødurt, marietidsel, bukkehornsfrø, anis, fennikel, kanel og artiskokker. Og vi glemmer ikke de vigtige essentielle olier fra hørfrø og solsikke – selvfølgelig koldpresset!

Derudover er GlucoGard tilsat mineraler som zink og magnesium i organisk form og vitaminer som B-vitamin og E-vitamin i naturlig form. Alt sammen en kombination af ingredienser og næringsstoffer, som er udviklet til heste med ubalancer i blod- og sukkerstofskiftet!

 

 

 

Ølgær

er også kendt som Saccharomyces cerevisiae, og er en type gær, der ofte anvendes som kosttilskud til en lang række husdyr, inkl. heste, på grund af dets næringsmæssige egenskaber.

Ølgær er nemlig en råvare indeholdende forskellige næringsstoffer, herunder proteiner, B-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6, B9 og B12), mineraler som selen, zink, og krom samt en række aminosyrer.

Alle disse næringsstoffer har en central rolle i hestens metabolisme. Fx er selen en vigtig antioxidant, som er med til at beskytte kroppens celler, fx i hovene, mens zink er særligt vigtig for immunforsvaret, insulinstofskiftet og huden.

 

Zink

bruges RIGTIG mange steder i kroppen af en lang række enzymer. Faktisk indgår zink i tæt ved 200 enzymer, og det er derfor et meget vigtigt mineral, også selvom hesten ikke har brug for ret meget om dagen.

Det er primært i protein og kulhydratstofskiftet, at zink forbruges. Du finder den største andel af den samlede mængder zink i hestens krop i hovene.

Undersøgelser har vist, at et zink-underskud kan føre til et reduceret insulinniveau i blodet, og dermed nedsætte hestens tolerance for kulhydrater. Samtidig øges en eventuelt insulinrestistens i vævet.

 

Chrom

er et mineral, som hesten kun skal have ganske lidt af dagligt, men som der samtidig ikke er fastsat nogen grænse for.

Det betyder dog ikke, at mineralet ikke er vigtigt for din hest, for det er det bestemt!

Det der gør chrom interessant, og som giver øget interesse, når vi snakker om heste er, at mineralet hjælper kroppen med at udnytte kulhydrater og fedt fra foderet.

Det betyder blandt andet, at chrom gør insulinet i hestens krop mere effektivt i opgaven med at flytte blodsukkeret fra blodet til cellerne.

 

Lægestregbælg

er en flerårige 1 meter høj busk, med hule stængler og smukke blå blomster. Du finder den primært på fugtige enge og roden ligner en rødbede.

Det særlige ved denne smukke plante er, at den indeholder en lang række sekundære plantestoffer som alkaloider, glykosider, saponiner, garvestoffer og bitterstoffer.

Alle disse sekundære stoffer giver planten fantastiske egenskaber til at understøtte hestens insulinstofskifte og dermed bidrage til at fremme optagelsen af glukose i cellerne. Visse forsøg har sågar vist, at den kan hæmme optagelsen af sukker i tarmen!

 

Bukkehornsfrø

er særdeles nærende med et højt indhold af olie på 8 % og et indhold af protein på 20 %. Men også vitaminer som A, B, C og E finder du i frøene. Det store indhold af gode gavnlige slimstoffer skal heller ikke glemmes, ca. 20-45 % findes der i frøene.

Det særlige er dog, at frøene indeholder saponiner foruden en masse andre bitterstoffer og flavonoider. Saponinerne er især spændende, da de har vist sig at virke positivt på hestens blodsukkerstofskifte.

 

Marietidselfrø

indeholder stoffet silymarin, som er kendt for at kunne udrense leveren for forskellige typer affaldsstoffer.

Hos heste ser vi især en god effekt hos de overvægtige heste, da leveren på disse heste typisk er på overarbejde på grund af en øget mængde affaldsstoffer fra fedtvævet.

 

B-vitaminer

er mange forskellige, som alle i et eller andet omfang indgår i energistofskiftet. Altså omsætningen af fedt/kulhydrat til energi inden i cellen. Derfor er de også vigtige for den overvægtige hest, der skal tabe sig. Det er især B1- og B2-vitamin, som bliver brugt i hestens energistofskifte.

 

Det var dermed 7 forskellige grunde til, hvorfor GlucoGard er så effektivt. Som du kan se, er det kombinationen og den specifikke balance af næringsstofferne, som virker!

 

Er du i tvivl om GlucoGard kan gøre en forskel for din hest? Eller vil du gerne læse det forskning, der er udført bag produktet? Så kontakt os endelig for en nærmere snak eller tilsending af forsøgene.

Du tager blot fat i os direkte eller udfylder vores foderplansskema på hjemmesiden, så vender vi tilbage hurtigst muligt!

 

Kilder

https://sund-forskning.dk/artikler/galega-officinalis/

Equine Applied and Clinical nutrition, Raymon Geor, Patricia Harris, Menfred, Coenen, 2013,

https://pchorse.se/index.php/da/articles/microminerales/zinc

https://thehorse.com/19784/trace-mineral-basics-zinc-and-copper/

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os