0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Månedens produkter

St. Hippolyt Spar fragten

Sommergræs – dette er vigtigt for din hest!

Der findes da ikke noget bedre end at se en harmonisk flok heste på det grønne frodige sommergræs. Og ingen tvivl om, at hestene også elsker friheden og muligheden for at spise så meget frisk græs som muligt.

Det er dog ikke altid så nemt, som det umiddelbart ser ud til at være. Selvom der ikke er mugearbejde, og fyldning af hø-net i det daglige staldarbejde, så ligger der stadig en del management i at holde heste på døgnfold.

Din hest skal stadig have en form for foder selvom den går på sommergræs.

Du skal sikre væskeindtaget og være meget opmærksom på græsmængden og kvaliteten på marken.

Græsset tilbyder normalt rigeligt med vitaminer, proteiner og energi, i hvert fald i de første par måneder af sæsonen. Derefter er indholdet faldende. Samtidig er græssets indhold også meget afhængig af vejret. Står vi overfor endnu en lang tørkeperiode som foråret 2023 eller sommeren 2018, så vil græssets indhold af sukker stige, proteinandelen falde og væksten være næste lige nul.

Er sommeren mere normal, skal du dog mest af alt have fokus på, at din hest får tildelt mineralerne, når din hest går på sommergræs!

Forskning viser, at græssets indhold af mineraler er kraftigt faldende, og det kan derfor slet ikke dække de behov, som din hest har. Det er især mineraler som zink og selen, hvor vi ser problemerne.

 

Vores anbefaling til en god græsningssæson for din hest vil derfor være:

 • Indgræs langsomt! Hestens tarmsystem og mikrobiomet skal generelt bruge 3 uger på at vænne sig til nyt foder, som frisk sommergræs er. Start med 10-15 minutter og byg så langsomt op.
  • Bliver gødningen våd, går det for hurtigt, og du skal sætte hastigheden ned

 

 • Tildel din hest en daglig mængde mineraler og senere på sæsonen også vitaminer.
  • Det kan være i form af et godt basisfoder, eller mere koncentrerede vitamin- og mineralprodukter
  • Vi anbefaler desuden at tildele denne mængde til hvert individ, så du er sikker på at alle heste får lige præcis til deres behov
  • Kan du ikke tildele det dagligt, så er 4 gange ugentlig normalt en god løsning. Du skal dog tildele en uges mængde over disse 4 dage.
   • Denne løsning er ikke 100% optimal, da hesten vil udskille de ekstra tildelte vandopløselige vitaminer, men for en kortere periode kan det godt gå.

 

 • Vær kritisk, når du vurderer mængden af græs samt kvaliteten af græsset.
  • Vi oplever især, at det snyder sidst på sæsonen, eller i forbindelse med særlige vejrforhold.
   • I disse situationer kan det derfor være nødvendigt at supplere græsningen med godt grovfoder eller andre fiberprodukter, for at fuldende foderplanen.

Vi anbefaler derfor en kombination af SemperCube Nordic, Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic, Gemüse-Kräuter-SENSI-Mineralien Nordic og et fiberprodukt fra GlyxWiese Serien.

 

Er du i tvivl om, hvad der passer til din hest? Så står vi til din rådighed.

Kontakt os enten direkte, eller udfyld vores foderplansskema, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os