0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Foderguide Pels, hud og hove

Næringsstoffer har stor indflydelse

Alle næringsstoffer har direkte eller indirekte indflydelse på pelsen, huden og hovenes kvalitet, men fedtstoffer, mineraler og specielt B vitaminer er påvist at have en tydelig synlig effekt.

To mineraler, som har væsentlig betydning for pelsens farve og struktur, er zink og kobber. Zink og kobber har indflydelse på nogle af de enzymer, der danner pigment i huden og håret. Ved mangel på disse mineraler ses afblegning af pels og manhår, specielt om sommeren. Det ses derfor ofte, at sorte heste får lysere brune hår på ryg og krop samt i manen, og at røde heste får gule hår på ryg og krop samt manen. Fedtstoffer som omega-3-fedtsyrer har stor indflydelse på pelskvaliteten, og B-vitaminerne har en indirekte indflydelse, da de styrker de celler i huden, hvor håret vokser fra. Samtidig øger B-vitaminerne blodgennemstrømningen i huden og omkring hårrødderne, så huden hele tiden får nyt blod.

Hovene består af 93 % protein på tørstofbasis og er afhængige af en god forsyning af god kvalitet protein. De svovlholdige aminosyrer, methionin og cystein, er vigtige byggesten for hoven og især for keratin, som bidrager med styrke og struktur til hoven. B-vitaminerne spiller en essentiel rolle i dannelsen af keratin. Biotin, som også kendes under B7-Vitamin, har en velkendt effekt på hovens styrke, struktur og elasticitet. Biotin har indflydelse på det nye horn, der vokser frem og ikke eksisterende horn.

Dette er der taget specielt hensyn til i den næringsmæssige sammensætning af produkterne i HestaMix serien, NaturMüsli SOLO, Struktur E samt Equigard.,

Basisfoder til pels, hud og hove

tilskud der kan være relevante

Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os