0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Foderguide
Heste i vedligehold

Kraftfoderet skal kompensere for grovfoderet

Heste, som ikke er i arbejde, skal fodres til vedligehold og her gælder det primære at sikre hesten får tilstrækkeligt med grovfoder. Heste i vedligehold behøver ikke som udgangspunkt at få kraftfoder ved siden af, men her er det også vigtigt at have kendskab til indholdet af det grovfoder, som hesten får. At balancere en fodring kræver kendskab til hvordan fodringen skal balanceres. Kraftfoderet skal kompensere for det som grovfoderet mangler og derfor er det vigtigt at vide om det udelukkende er et mineraltilskud, der er behov for eller om der også er behov for andre næringsstoffer.

Der kan være behov for at vælge et specifikt grovfoder ud fra hvilken type og race hesten er. Hvis det er en hest i normalt huld og ikke en nøjsom race, så vælges der et kvalitetsgrovfoder med moderat energi og protein. Derudover så kan der suppleres med NaturMüsli med urter, NaturMüsli Senior eller HestaMix Classic, som alle er produkter med lav udfodringsmængde. Har hesten sværere ved at holde huld så vil NaturMüsli SOLO være et mere velegnet produkt, som kan udfodres i større mængde dagligt.

De lidt mere nøjsomme racer som f.eks. Islænder, Fjordhest, Haflinger eller Shetlænder og her er det vigtigt at være opmærksom på huld og vægt. Til denne type hest er Equigard Müsli eller pellet et meget velegnet foder. Equigard er et strukturrigt foder med lavt indhold af sukker og stivelse. HestaMix light er her også meget velegnet eftersom den udfodres i meget små mængder og derved får hesten sit behov for vitaminer og mineraler dækket gennem en lav udfodring.

Basisfoder til Heste i vedligehold

Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os