Foderguide Boksro og genoptræning

Gode fibre til hest med boksro eller i genoptræning

Det er altid en udfordring at fodre en hest på boksro eller i genoptræning. Ofte kommer ejeren hjem fra dyrlægen med en konkret plan for hvordan hesten skal opstaldes og genoptrænes, men ingen information om hvordan den skal fodres. Skal hesten på boksro for at sikre at skaden ikke bliver værre. Derfor er det vigtigt at have fokus på råvarer som ikke bidrager med mere energi end, der er behov for. Under genoptræningsforløbet er det også vigtigt at hesten kommer i gang med genoptræningen uden alt for meget indebrændt energi.

For at hjælpe hesten på vej igennem fodringen, er det vigtigt her at have fokus på, hvilket grovfoder hesten får samt have fokus på krybbefoderet og om hesten behøver at få kraftfoder i krybben eller om et fiberfoder samt et vitamin- og mineraltilskud vil være det bedste i dette tilfælde. Sukker og stivelse bør reduceres for at undgå for meget energi, men også for at den energi hesten får, ikke blot bliver til fedt på hestens krop.

Heste på boksro skal have tiden til at gå og derfor er det vigtigt de får mange gode og grove fibre, så de kan bruge tiden i boksen på at æde uden at det sætter sig på sidebenene mere end højest nødvendigt. Derudover skal hesten have et fuldt dækkende vitamin- og mineraltilskud så kroppen har de optimale betingelser for at kunne regenerere og restituere. Muskulaturen vil helt naturligt blive påvirket af at hesten står stille, men gives der en god kvalitet grovfoder vil den nedsatte funktion i musklerne være begrænset og hesten vil hurtigere komme tilbage efter skaden.

NaturMüsli med urter, NaturMüsli SOLO og Equigard samt Gemüse Kräuter Mineralen Nordic er alle produkter der kan anvendes afhængig af den enkelte hests behov. Performance fiber High Protein kan tilsættes efter behov i genoptræningsperioden.

Tilskud, som kan være relevante