Foderguide Ældre heste

Sådan fodre du din ældre hest

Hvornår en hest er en senior er ikke let at sige noget generelt om. Nogle heste er gamle når de er 15 år og andre når de er 25 år så anbefalingen er at lave en individuel vurdering, da det også ofte afhænger af hestens liv og sygdomshistorie.

Når en hest begynder at være en senior, vil det typisk vise sig som at den får sværere og sværere ved at holde huld og muskler. Mange ældre heste begynder også at få sværere ved at smide pelsen selvom de har god energi og ikke viser andre tegn på alderdomsbetingede udfordringer. Det er vigtigt at være opmærksom på om hestens tænder fungerer og der ikke er dårlige tænder eller andre smerter forbundet med tænderne. Er der udfordringer med tænderne så kan det være en fordel at give hesten opblødt mad. Det kan også være en god idé at have fokus på lettere fordøjelige råvarer, som ikke kræver den helt store forarbejdning og hesten ikke behøver tygge helt så meget på foderet. Gode letfordøjelige råvarer er fx roefibre, alpehø, lucerne, majskim samt hvedeklid, som bidrager til en god fordøjelse og lettilgængelig energi. Natur Müsli Senior er et kraftfoder specielt til de ældre heste og kan både fodres tørt og opblødt, hvis det skulle være nødvendigt.

Skulle du have en ældre hest som har problemer med overvægt eller ubalance i stofskiftet så er det derimod Equigard, der er den bedste løsning til denne ældre hest. Equigard findes både som Müsli og som pellets og begge produkter kan med fordel opblødes i vand til den ældre hest skulle tyggefunktionen være nedsat.