0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Kvalitetsråvarer

Fodringen af hestene fortjener særlig opmærksomhed. En afbalanceret ernæring er grundlaget for vitalitet, arbejdsglæde og nervefasthed. Sammenhængen mellem højværdig ernæring og hestens sundhed er påvist i mange studier over hele verden.

Ansvarlighed_Hippolyt

Kvalitet gennem forskning

Forskningen har indflydelse på præstationsevnen hos hestene, særlig hvad angår styrke og udholdenhed. De seneste studier med ungheste viser desuden, at en tidlig, målrettet fodring har indflydelse på hudens modstandsevne mod hudproblemer.

Med naturen som forbillede produceres vores foderprodukter efter de strengeste ernæringsvidenskabelige kriterier. Næringsstofmangler, der fører til reducerede præstationer eller til sygdomme hos hestene, kan forhindres eller afhjælpes ved hjælp af videnskabeligt optimerede fodringskoncepter.

Det særlige, økologisk orienterede valg af foderkomponenter og mangfoldigheden af de anvendte aktivstoffer gør vort hestefoder så virkningsfuldt og enestående. Det har også mange olympiske atleter og kendte ansigter fra sporten erfaret, og de er derfor overbeviste brugere af St. Hippolyts produkter.

Græs

Hestens fordøjelse kræver særlige processer

Heste er selektive fiber-ædere, det vil sige, at de dagligt tilbagelægger lange strækninger i deres søgen efter græsser og urter, som de kan lide. Efter, at hestene blev domesticeret som arbejds- og ridedyr, har de mindre tid til rådighed til at æde græs.

Den manglende energi dækkes traditionelt med korn. Men hestens fordøjelse er uhyre følsom og er indrettet til stadig optagelse af grovfoder. Korn, og i særdeleshed byg og majs, undergår derfor en særlig forbehandling, så det kan fordøjes i hestens tyndtarm uden at volde problemer. 

Urter

Urter skifter med årstiderne

Næsten alle vore foderblandinger indeholder et bredt spektrum at forskellige fine næringsurter, der anvendes i skiftende indblanding hen over året.

Til forbedring af ernæringsniveauet og pga. deres fine smag har urter fundet deres plads i hesteernæringen. Ikke på grund af deres farmakologiske virkning men på grund af den høje andel af sekundære plantestoffer og sjældne sporstoffer er krydderurter helt uundværlige bestanddele i succesfulde blandinger. Hesten kvitterer med et velfungerende stofskifte, præstationslyst og velbefindende.

Særlig forbehandling af kornet

Korn, der dyrkes til brug i vores produkter, stammer fra økologisk eller kontraktdyrkning og er naturligvis fra seneste høst. Dermed øges sikkerheden for, at der ikke forekommer rester af hverken insektgift eller genetisk modificerede råvarer i vore produkter.

Kornet bliver omhyggeligt renset og vaskes intensivt. Snavs, der sidder fast på kernerne, bliver fjernet, således at den anvendte råvare har fødevarekvalitet.

Livsprocesserne, der i det tørre korn ligger ”i dvale”, vækkes til live under opkvældning i tempereret vand. Derved dannes enzymaktive aktivstoffer, og kornet bliver lettere tilgængeligt for hestens sarte fordøjelsessystem.

Herefter bliver kornet hydrotermisk forklistret og valset. En særlig ristningsproces frigør de naturlige aromaer, der giver en enestående smagsoplevelse. Det sikrer højeste kvalitet af vores meget velsmagende kornflager.

Naturlig konservering

Som beskyttelse mod fordærv og oxidation anvendes vitaminer, urter, svovlholdigt hvidløg og planter med højt antioxidativt potentiale (fx vindruekerner) samt naturligt fermenteret eddike. Desuden sikrer den værdibevarende produktionsproces, at planternes beskyttende skaller bevares intakte.

Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os