0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

7 ting der sikrer et bæredygtigt og miljørigtigt hestefoder!

Vi bestræber os ikke kun på at producere foder af god kvalitet til hestene, efter princippet ”at fodre som naturen selv”. Det er lige så vigtigt for os at producere et foder, som er bæredygtigt og miljørigtigt, og faktisk mener vi, at tingene går hånd i hånd.
Det er ikke sikkert, at bæredygtighed og miljø har stor fokus hos dig. Men du skal vide, at det har det hos os! Hvis vi ikke tænker dette ind i produktionen, transporten og salget af vores foder, så vil vi ikke kunne levere den høje kvalitet af hestefoder i længden. Jordens ressourcer opbruges simpelthen!
Vi bestræber os ikke kun på at producere foder af god kvalitet til hestene, efter princippet ”at fodre som naturen selv”. Det er lige så vigtigt for os at producere et foder, som er bæredygtigt og miljørigtigt, og faktisk mener vi, at tingene går hånd i hånd.
Vi er derfor stolte af i dag at kunne præsentere dig for intet mindre en 7 ting, som skaber et bæredygtigt, miljørigtigt, naturligt og artskorrekt kvalitetsfoder.

Produktionen

Vores fremstillingsproces er fuldstændig CO2-neutral takket være vores eget kraftværk, som producerer strøm fra biologiske råvarer og genindvinder overskudsvarme. Faktisk arbejder vi på at forbruge mere CO2 end vi udleder.
Dette gør det muligt at fremstille et hestefoder uden at belaste miljøet.

Lokale og økologiskorienterede råvarer

En stor del af vores råvarer dyrkes inden for en radius af 50 km fra møllen i Sydtyskland. Det reducerer transportafstanden og dermed CO2-udledningen. Råvarerne dyrkes desuden specifikt til os og dermed på kontrakt, hvilket sikrer en god dialog med landmanden. Vi prioriterer, at råvarerne dyrkes efter økologiske principper med et minimalt forbrug af sprøjtemidler og med fokus på sunde jordforhold. Det skåner miljø, dyr og mennesker. Det betyder også, at vi ikke bruger GMO-produkter. Dertil kommer, at vores foder udnyttes optimalt af hestene, så der ikke bruges unødige ressourcer fra planeten.

Effektiv energiudnyttelse

Vores produktionstemperaturer på max. 38 grader sparer energi og bevarer vigtige næringsstoffer som vitaminer, fedtsyrer og enzymer i råvarerne. Dette betyder, at vi ikke har brug for lige så mange tilsætningsstoffer, som hvis der bruges en højere temperatur under fx udvinding af olie, eller presning af pellets. Der bruges tid fremfor energi i produktionen, og på den måde bruger vi naturen som forbillede og sikrer, at vores foder opfylder de strengeste ernæringsvidenskabelige kriterier.

Genanvendelig emballage

Emballage spiller en vigtig rolle i vores bestræbelser på at være bæredygtige. Vores foderemballage er produceret af materialer, som kan genanvendes. Vores plejeserie Relax BioCare er påfyldt flasker, der er fremstillet af genanvendt plast. Vores pallecovere er ligeledes fremstillet af genanvendt materiale.
Det er desuden velkendt, at vores grønne spande til tilskud kan genbruges til alverdens formål: striglekasser, blomsterkrukker, malerspande, ridebanelys, vasketøj, bandager, opbevaring af boots, ukrudtsspande, vandspande, kegler på ridebanen og meget mere. Kun fantasien sætter grænser! Du skal desuden vide, at plastikken anvendt til disse spande er den mest bæredygtige, vi kan skaffe.

Transport og distribution

Foderet transporteres fra Sydtyskland til Danmark og videre rundt i Norden med transportfirmaer, der fokuserer på at mindske klimaaftrykket. Vores varer transporteres med den største hensyn til miljøet, og vi stræber altid efter at finde de mest bæredygtige transportløsninger.

Kvalitet og forskning

For at sikre højkvalitetsfoder til sunde heste arbejder og forsker vi på højeste videnskabelige niveau. Vores egen forskningsafdeling sørger for, at vi konstant kan tilbyde meningsfulde og innovative produkter, der opfylder hestenes ernæringsbehov. Produkterne bliver derved enormt effektive, og vi kan spare på jordens ressourcer ved at mindske indholdet af fx mineraler, da optageligheden er meget høj. Et eksempel herpå er vores LIQUID serie, hvor mineralerne er bundet på liposomal form.

Ansvarlighed

Vi føler et enormt ansvar i denne sammenhæng, og derfor bruges der tid på at vælge og dyrke de rigtige råvarer, bruge skånsomme og effektive produktionsmetoder og undgå GMO-produkter og sprøjtemidler.
Et af de nyeste samarbejder vi har indgået er med et meget stort økologisk landbrug i Slovakiet. Herfra vil du i fremtiden se en række bæredygtige, økologiske og miljørigtigt producerede fiberråvarer, som græs, lucerne, esparsette, foderhalm og serradella. Dette arbejde har allerede stået på i flere år, men først efter de korrekte løsninger blev fundet, lancerede vi i vinteren 2023/2024 det første fiberprodukt fra dette landbrug:
Vi er stolte af vores indsats på dette område. Og ved at vælge vores foder vælger du en ansvarlig og miljøvenlig løsning, der understøtter en bæredygtig fremtid for vores planet.
Vi håber, at du nu har fået en større forståelse for vores arbejde bag produkterne, og vi takker dig både fordi du har læst med så langt og for at have tillid til vores arbejde og vores produkter til alle hestetyper.
Sammen gør vi forskellen, der sikrer fremtiden for os og for hestene.
Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os