0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

St. Hippolyt LIQUIDs med liposomal indkapsling

Fuldspektret omdannelse af planter - Udover vitaminer og mineraler gøres naturlige plantestoffer også mere tilgængelige ved at åbne plantecellevæggene ved hjælp af en metode kaldet kavitation, hvor man med tryk frigiver plantestofferne. De sundhedsfremmende egenskaber ved fx urter og krydderier udnyttes bedre, og plantestofferne bruges på en ressourcebesparende måde.

Liposomal indkapsling eller micellisering og fuldspektret omdannelse

St. Hippolyt® LIQUIDs er innovative og særdeles effektive flydende produkter. Essentielle mikronæringsstoffer som sporstoffer, vitaminer eller sekundære plantestoffer indkapsles på liposomform eller micelliseres, så de kan nå frem til deres bestemmelsessted i kroppen på en beskyttet måde. Ved hjælp af nanodispersion fremstilles flydende produkter, nanoemulsioner, med stabile liposomer eller miceller, hvori næringsstofferne er indkapslet.

Med en sådan forbehandling opnås en langt højere effektivitet af det respektive næringsstof, fordi både biotilgængelighed og absorptionshastighed bliver mange gange højere.

Effektiviteten af vore produkter når dermed et helt nyt niveau.

 

Fordelene ved næringsstoffer gennem LIQUIDs:

  • øget biotilgængelighed og absorptionshastighed
  • nemmere optagelse gennem slimhinderne
  • næringsstofferne er beskyttet mod nedbrydning i maven
  • bedre udnyttelse af værdifulde plantestoffer
  • øget effektivitet med lavere dosering af næringsstoffer

 

Fosfolipid

 

Lipiddobbeltlag fra en cellemembran

 

Hvad er liposomer og miceller?

Miceller og liposomer er dannet af lipidlag, som hovedsageligt består af fosfolipider.

Fosfolipider har en fedtelskende hale og et vandelskende hoved. De indgår bl.a. i cellemembraner som et beskyttende dobbeltlag.

Micelle

 

En micelle er kugleformet og består af et enkelt lag af fosfolipider, hvor de vandelskende hoveder peger udad mod mediet, og halerne peger indad. Miceller kan transportere fedt­opløselige stoffer i vandigt miljø.

Liposom

 

Et liposom er en vesikel (en lille blære), som består af et dobbelt fosfolipidlag med et hulrum i midten – en kerne – hvor vandopløselige stoffer kan transporteres.

Ved hjælp af liposomer kan for eksempel vandopløselige mikronæringsstoffer indkapsles på en sådan måde, at de er beskyttet mod nedbrydning under fordøjelsen og bedre optages af kroppens egne celler.

Et liposom indeholder således en vanddråbe med mikronæringsstoffet, som på den måde er beskyttet mod det omgivende, for det meste vandige medium.

Liposomer har en diameter på fra 20 nanometer (nm) til nogle få mikrometer (µm) – hvilket svarer til 0,02-0,1 mm eller 100-1.000 gange mindre end et hårstrås diameter.

 

Der findes forskellige typer af liposomer, der er klassificeret efter størrelse og antal af indre celler. Det er fx muligt at skelne mellem såkaldt “unilamellare” (med én celle) og “multilamellare” (med flere celler i samme liposom) strukturer.

 

 

Funktionen af nanoemulsioner

Ubeskyttet næringsstof (her zink) i et proteinkompleks sammenlignet med et beskyttet næringsstof i et liposom, hvor en meget større mængde optages

 

Arbejdsprincippet for nanoemulsioner

Her ses hvordan næringsstofferne optages i cellen på to forskellige måder: fusion og endocytose. På begge måder optages alle mikronæringsstofferne nemt af cellen

 

Biotilgængeligheden forhøjet mange gange

Da fordøjelseskanalen og blodkarrene er vandigt miljø, transporteres stoffer, der kræver fedt under fordøjelsen i en naturlig biokemisk proces – kaldet micellisering – hvor de bliver “indkapslet” i stabile miceller. Vandopløselige stoffer ”pakkes ind” i liposomer ved liposomal indkapsling og beskyttes derved mod nedbrydning.

St. Hippolyt® bruger kroppens egne principper til at gøre mikronæringsstoffer såsom sporstoffer, vitaminer eller sekundære plantestoffer lettere at transportere eller for at forbedre eller fremskynde absorption. Samtidig beskyttes næringsstofferne mod nedbrydning. Det strukturelle forhold mellem liposomer, miceller og kropscellernes membran letter absorptionen af transportvesiklerne (blærerne med næringsstof) ind i cellens indre ved hjælp af endocytose (optagelse gennem cellemembranen), uden at der er behov for membranbundne transportproteiner og energi.

 

 

Nanodispersion

Liposomer og miceller varierer i størrelse. Ved hjælp af en innovativ proces (nanodispersion) omdannes miceller og liposomer til mikroskopiske dråber. Jo mindre liposomet eller micellen er, jo mere stabil er transportvesiklen, og jo højere er effekten af det indkapslede mikronæringsstof. Derved øges biotilgængeligheden endnu mere.

 

Fuldspektret omdannelse af planter

Udover vitaminer og mineraler gøres naturlige plantestoffer også mere tilgængelige ved at åbne plantecellevæggene ved hjælp af en metode kaldet kavitation, hvor man med tryk frigiver plantestofferne. De sundhedsfremmende egenskaber ved fx urter og krydderier udnyttes bedre, og plantestofferne bruges på en ressourcebesparende måde.

 

Spar på ressourcerne – for miljøets skyld

Den enormt øgede biotilgængelighed, den hurtige absorption og den sikre effektivitet af St. Hippolyt® LIQUIDs giver os mulighed for at spare på vores planets værdifulde ressourcer. Vi opnår den højest mulige fysiske effektivitet og kan derfor reducere forbruget. Vores motto Feeding like nature® kræver også, at vi behandler naturen og vores miljø ansvarligt. Dette LIQUIDs-tiltag er endnu et ressourcebesparende initiativ.

 

Optimering og videreudvikling af vores produkter

Effektiviteten af de gennemprøvede produkter som Hesta Plus®-serien, Makor® og en række andre produkter stiger enormt gennem liposomindkapsling og micellisering.

St. Hippolyt®-produktserien omfatter med liquid-produkterne innovative produkter, som understøtter stofskiftet og organfunktioner, den nervemæssige robusthed og præstations­evnen særdeles virkningsfuldt.

Underskud i tilførslen af mikronæringsstoffer, konstaterede mangler og et højere behov for mikronæringsstoffer på grund af helbredsproblemer kan udlignes endnu hurtigere med de nye St. Hippolyt® LIQUIDs.

 

Biotilgængeligheden af et næringsstof (fx protein) er et udtryk for, om næringsstoffet optages over tarmvæggen, samt hvor godt det optagede næringsstof kan bruges som byggesten til nye næringsstoffer i kroppen.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os