0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Gastro Relief Beet for optimering af din hests fordøjelse og dermed velvære

Hesten er designet til at spise op til 18 timer i døgnet. Derfor udskiller den nederste del af maven en konstant mængde mavesyre, som hjælper med at fordøje det spiste foder. Tyggefunktionen i forbindelse med indtagelse af grovfoder producerer spyt, som arbejder positivt med mavesyren. Grovfoderet er derfor en vigtig faktor for din hest.

Mange heste er ramt af mave-/tarmudfordringer

Undersøgelser viser, at ca. 50 % af alle hobbyheste i et eller andet omfang har et problem med maveslimhinden. Tilstanden kan have en betydelig indvirkning på hestenes helbred og præstation.

Fodring og management har en stor indflydelse på mave-tarmudfordringerne. Hesten er afhængig af sin spytproduktion og af at have noget i maven, for at mavesyren arbejder mest positivt for hestens fordøjelse.

Mavesyren har tendens til at være hård ved slimhinden, hvis ikke hesten producerer spyt nok

Slimhinden i maven kan opdeles i to: Den øverst som danner slim, og den nederste som danner både slim og mavesyre. Maveslimhinden er en kompleks enhed med stor følsomhed.

Hesten er designet til at spise op til 18 timer i døgnet. Derfor udskiller den nederste del af maven en konstant mængde mavesyre, som hjælper med at fordøje det spiste foder. Tyggefunktionen i forbindelse med indtagelse af grovfoder producerer spyt, som arbejder positivt med mavesyren. Grovfoderet er derfor en vigtig faktor for din hest.

Men står din hest uden grovfoder i længere tid (mere end 6 timer), har den en uhensigtsmæssig fodring eller har den en periode med stor belastning, fx i forbindelse med transport, præstation eller miljøskifte, kan slimhinden blive svækket.

Dette kan føre til adfærdsændringer og nedsat præstation hos din hest.

 

Vores generelle anbefalinger er derfor:

  • Undgå fasteperioder på mere end 6 timer
  • Fordel gerne grovfoderet i løbet af dagen – forskning foreskriver minimum 3 udfodringer i døgnet
  • Sørg for at din hest har fri adgang til drikkevand af god kvalitet
  • Tildel ikke hesten mere end 2 g stivelse pr. kg hest pr. dag
  • Tildel foder, som slimer. Slimhinden responderer godt på foderingredienser, der slimer.
  • Tildel ingredienser med stor antioxidantvirkning. De vil også understøtte slimhinden.

 

Specifikt anbefaler vi Gastro Relief Beet, som kan understøtte maveslimhinden på en positive måde.

Ingredienserne i Gastro Relief Beet arbejder sammen i harmoni for at støtte maveslimhinden, fordøjelsen og fremme en sund tarmfunktion hos din hest. Gastro Relief Beet indeholder blandt andet roefibre, æblefibre, hørfrø og havtornsmacerat.

 

Ingrediensernes genskaber

Roefibre

Roefibre udgør en af hovedbestanddelene i Gastro Relief Beet. Roefibre er rige på fordøjelige fibre, der har en gavnlig virkning på fordøjelsen. Disse fibre hjælper med at regulere tarmbevægelserne, og kan bidrage til at foderet transporteres korrekt gennem tarmen. Den langsomme nedbrydning af disse fibre i tarmen kan også fremme en gradvis og stabil frigivelse af energi.

Samtidig er roefibrenes indhold af pektinfibre kendt for at danne en gelagtig masse, når de kommer i kontakt med væske. Denne gele og slim kan dermed beskytte den sarte slimhinde, og hesten kan derved føle bedre velvære.

Pektinfibrene er også en god kilde til prebiotiske fibre, og dermed fremmer de bagtarmens mikroflora og dens funktion.

 

Æblefibre

Æblefibre er en kilde til både fordøjelige og ikke-fordøjelige fibre, og samtidig indeholder æblefibre pektin, som roefibrene. De kan derfor også danne en beskyttende gelé-lignende slim i maven, som er god til heste med en sensitiv maveslimhinde.

De fordøjelige fibre bidrager også til at fremme en sund tarmfunktion ved at øge mængden af den gode mikroflora.

 

Hørfrø

Hørfrø er rige på omega-3 fedtsyrer og proteiner. Omega-3 fedtsyrer har fantastiske egenskaber og kan bidrage til at opretholde en sund tarmfunktion – især hvis maven og tarmen er udsat for stress i forskellige udformninger.

Proteinerne i hørfrøet danner i kombination med vand eller fordøjelsesvæsker også slim. Faktisk er hørfrø den vegetabilske kilde, der danner mest slim pr. g, hvis vi ser bort fra loppefrøskaller.

Som tidligere nævnt er denne slim rigtig god til at beskytte maveslimhinden mod mavesyre.

Vil du læse mere om hørfrø, så har vi dedikeret et helt blogindlæg til dem her:

 

Havtornsmacerat

Havtornmacerat er knuste havtornbær, der har et højt indhold af stoffer, som bidrager til vedligeholdelsen af tarmslimhinden.

Bærrenes frugtkød indeholder olie, der er rig på carotenoider og forskellige typer flerumættede fedtsyrer. Bærrene har desuden et højt indhold af værdifulde phytonæringsstoffer som plantesteroler, flavonoider og polyphenoler.

Disse stoffer hører under de vigtige sekundære plantestoffer, og de bidrager til på forskellige måder at beskytte kroppen og dens celler og styrke immunforsvaret.

Havtornsmacerat har i et forsøg fra 2012 vist at kunne gøre en betydelig forskel for regenereringen af maveslimhinden i den røde del af mavesækken.

 

 

Produktets effekt på hestens maveslimhinde

Gastro Relief Beet har derfor en målrettet virkning på at beskytte og regenerere hestens maveslimhinde. Maveslimhinden er afgørende for en sund fordøjelse, da den beskytter maven mod den skrappe mavesyre. Ingredienserne i Gastro Relief Beet kan bidrage til at beskytte og styrke maveslimhindens integritet.

 

Gastro Relief Beet er ikke kun en hjælp til mavens slimhinde, men produktet er også en målrettet støtte til resten af hestens tarmsystem. Ingredienserne, herunder roefibre, æblefibre, hørfrø og havtornsmacerat, arbejder sammen om at beskytte, styrke og opretholde maveslimhindens sundhed, men virker også som prebiotiske fibre for en god mikroflora i trivsel.

Ved at tilføje dette fibertilskud til din hests fodring kan du aktivt understøtte og styrke din hests følsomme maveslimhinde for at opretholde optimalt velvære.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os