0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Det er en gammel tradition at fodre med mash til heste!

Hesten lever i symbiose med sit tarmmikrobiom – intet mikrobiom = ingen næring til hesten. Et dårligt mikrobiom eller et ubalanceret mikrobiom betyder mangler eller ubalancer i ernæringen til hesten, uanset om hesten faktisk får nok at æde eller ej.

At fodre mash til heste er en gammel tradition, der har holdt ved i mange år. Erfaringerne viser, at heste trives godt med at få mash flere gange om ugen.

Men hvorfor anbefales mash i mange tilfælde, og hvorfor har vi intet mindre en 4 varianter i sortimentet?

Hesten lever i symbiose med sit tarmmikrobiom – intet mikrobiom = ingen næring til hesten. Et dårligt mikrobiom eller et ubalanceret mikrobiom betyder mangler eller ubalancer i ernæringen til hesten, uanset om hesten faktisk får nok at æde eller ej.

Mash er derfor sammensat af en bred vifte af ingredienser, som på forskellig vis stimulerer og understøtter det gode tarmmikrobiom. Hestens fordøjelse understøttes på denne måde og næringsoptagelsen forbedres.

De fleste typer mash indeholder også gærkulturer eller ølgær, som især har en positiv virkning på tarmmikrobiomet. Dette understøttes af en lang række urter, som både har prebiotiske egenskaber og sikrer, at tarmmiljøet forbedres til gavn for mikrobiomet og hestens trivsel.

Foruden at stimulere og understøtte tarmmikrobiomet virker mash også udrensende på uønskede stoffer i tarmkanalen. Mash er desuden god til at genoprette væske- og elektrolytbalancen, da det som bekendt fodres opblandet med vand.

Mash fodres ofte, når der er en ubalance i tarmen.

Mash kan med fordel fodres til:

  • heste der bliver tynde, på trods af, at de får meget at æde
  • heste med en tynd og trist pels, hvor hårene har dårlig vækst
  • heste med dårlig hovkvalitet
  • den uenergiske hest
  • heste, der har udfordringer med immunforsvaret
  • heste, der er blevet behandlet af dyrlægen

 

Omskiftelige forhold

Mash er også god i perioder, hvor der er større ændringer i hestens liv, som foderændringer, overgang mellem sommer- og vinterfodring og omvendt, samt ved pelsskifte. I disse perioder ses ofte ændringer i tarmens mikrobiom, da der introduceres nyt foder, eller hesten udsættes for mere belastede forhold.

 

Stimulering af appetit og hjælp til væskebalance

Mash virker også appetitstimulerende med sit indhold af letfordøjeligt ingredienser, duften og den gode smag, som særligt kommer til udtryk ved opblanding med vand.

Derfor er mash også god at give i forbindelse med sygdomstilfælde, hvor hesten ofte har en nedsat appetit, og opholder sig meget i sin boks.
Mash er også meget anvendelig i forbindelse med stressede situationer, inden en transport og inden stævne. Ligeledes kan den gives efter konkurrence og andre strabadser for hurtigt at genvinde væskebalancen og regenerere muskelenergien.
Mange heste har svært ved at drikke vand nok og æde i sådanne situationer. Her kan mashens appetitstimulerende effekt udnyttes. Du kan med fordel give mash som belønning efter endt arbejde. På den måde lærer du hesten at få smag for mashen, og den kan blive lettere at fodre i stressede situationer.

 

Irish Mash er opstået ud fra klassisk irsk mash tradition

Derfor består den af klidfibre, som er meget aktiv prebiotika.
Desuden er den tilsat forskellige typer andre fibre fra æbler, roer, vindrueskaller og alpehø. En god sammensætning af forskellige typer fibre giver tarmen noget at arbejde med og forbedrer foderets transport gennem tarmkanalen. Og ikke mindst er det mad til mikrobiomet, når det når bagtarmen.
Olieholdige frø beskytter tarmslimhinden og ølgær virker som en probiotika, der forbedrer mikrobiomet i tarmen.
Antioxidanter fra roetop, æblekvas og vindruekerneskaller er vigtige ingredienser til udrensning af stofskifteprodukter.
Koriander er en værdifuld urt med mange gavnlige egenskaber.

 

Glyx-Mash uden kornprodukter

Glyx-Mash er sammensat af en bred vifte af fiberholdige fødemidler, som ikke stammer fra kornprodukter.
Den er kornfri og kan således med fordel bruges til de trivelige heste og heste med ubalancer i stofskiftet og tendens til ømme hove.
Urterne har mange stimulerende egenskaber. Isomaltose kan ikke optages fra hestens tarm, da den fungerer som en fiber, dette er til gavn for tarmens mikrobiom. Æbleeddiken understøtter blodsukkeret.
Glyx-Mash kan bruges dagligt, da den har et meget lavt indhold af kulhydrater og er meget anvendelig til nøjsomme hesteracer.

 

Relief Mash giver effektiv beskyttelse og renholdelse af tarmen

Relief Mash er en af de nyeste mash-typer i sortimentet.
Ingredienslisten byder blandt andet på loppefrø, hørfrø, frugtfibre, roefibre og grovere fibre fra alpehø og hvedeklid.
Ballaststofferne i kliden, pektiner fra roer og frugt og loppefrøskaller har en høj vandbindingsevne. Når Relief Mash blandes med vand, igangsættes dannelsen af slimstofferne. Vandbindingen betyder at mashen øger volumen af tarmindholdet, og tarmens aktivitet og bevægelse bliver stimuleret, hvorved udskillelsen af skadelige stoffer lettes. Derudover virker slimstofferne beskyttende på tarmslimhinden.
Urter som sortkommen, koriander og bukkehornfrø, skaber både en meget velsmagende mash og et produkt med mange forskellige gavnlige effekter på hestens mikrobiom og dens velvære.
Den angivne vandmængde (1 del mash til 2 dele vand) bør overholdes, således råvarernes effekt og funktion i tarmen udnyttes optimalt.
Relief Mash anvendes som en kur eller som dagligt tilskud i perioder med øget behov.

 

Performance Mash – mashen til konkurrencehesten!

Performance Mash er udviklet specielt til sportsheste i stævnesæsonen, hvor det er vigtigt at have maksimal foderudnyttelse, god appetit og få tilstrækkeligt med væske.
Derfor finder du ingredienser som majskim, sojaflager, fuldkornhavreflager og specielle aminosyrer og peptider.

Alt sammen ingredienser, som enten bringer næringsstoffer som protein og aminosyrer til muskelarbejdet, eller ingredienser, som bringer naturlige antioxidanter til beskyttelse af cellerne, så hesten hurtigt er klar til en ny præstation.
Som i alle andre typer mash finder du også gode fibre til at understøtte tarmens mikrobiom. Performance Mash byder på hirseflager, frugtfibre, roefibre og alpehø.
Sammensætningen er altså bred, og det giver et produkt, som understøtter konkurrencehestens gode præstation.

 

Er du i tvivl om din hest har behov for mash og hvilken slags mash, i hvilken mængde og hvornår, så kontakt os gerne for en snak og yderligere rådgivning.

Du tager blot fat i din lokale konsulent direkte eller udfylder vores foderplansskema på hjemmesiden, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os