0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Hvad gør marietidsel, kanel og pebermynte?

I dag dykker vi ned i ingredienserne marietidsel, kanel og pebermynte.

At dykke ned i sammensætningen af hestefoder synes vi altid er megaspændende!

Der er ofte stor fokus på vitaminer/mineraler og grovfoder til heste, som det helt basale, hvilket også er supervigtigt. Der eksisterer dog en masse andre ingredienser/råvarer, som også har en meget stor effekt på hestene. Effekter, som kan være afgørende for deres trivsel og velvære.

I dag dykker vi ned i ingredienserne marietidsel, kanel og pebermynte.

 

Marietidsel
– stikker, men er meget smuk

Du har sikkert stødt på Marietidslen på din hestefold – og bandet over at gå ind i den. Den stikker frygteligt men har en rigtig flot lilla blomst.

Planten er en velsignelse at have trods sit stikkende ydre, da den har mange gode egenskaber, når den indtages.

Frøene indeholder nemlig stoffet silymarin, som er kendt for at kunne udrense leveren for forskellige typer affaldsstoffer.

Hos heste ser vi især en god effekt hos de overvægtige heste. Her er leveren tit på overarbejde på grund af en øget mængde affaldsstoffer fra stofskiftet. Tidslen har også en god effekt hos heste, der har spist en forkert plante på folden, hvor leveren sørger for at uskadeliggøre det giftige stof.

Blandt andet derfor finder du Marietidsel i vores GlucoGard, EquiGard og Equimeb Hepa.

 

Kanel

Hvem skulle tro, at det brune pulver på risengrøden kan hjælpe en hest med fedtdepoter?

Kanel smager ikke kun godt på risengrøden, det har også et højt indhold af calcium, jern, mangan samt C-vitamin, ligesom det også har blodsukkeregulerende egenskaber.

Kanel indeholder et stof kaldet Methylhydroxy chalcone polymer (MHCP), som gør cellerne mere sensitive overfor insulin. Dette er yderst fordelagtigt for heste med stofskifteproblemer.

Netop derfor bruges kanel i både GlucoGard og GlandoGard. Du finder også kanel i andre St. Hippolyts produkter, da kanel også stimulerer fordøjelsen hos heste.

 

 

Pebermynte

Pebermynte har en duft, langt de fleste kan genkende fra St. Hippolyts foderprodukter.

Indimellem får vi spørgsmålet, om vi har tilsat pebermynteduften, altså om den er kunstigt tilsat foderet.

Det er den ikke!

Selve pebermynteplanten er i foderet.

Duften er kraftig, da vores skånsomme bearbejdning af foderet gør, at pebermynteplanten beholder sin duft.

Pebermynte er dog ikke kun i foderet pga. af duften, den har en række fordelagtige egenskaber for hesten.

For det første er det en urt, som vores heste elsker at indtage – lidt ligesom du og jeg. Derfor virker den appetitstimulerende på heste, som måske har mistet appetitten af en eller anden årsag.

Ud over det har urten et højt indhold af C-vitamin, som er en antioxidant, og hjælper derfor med at neutralisere frie radikaler og således forhindre vævsskader.

Pebermynte er sikkert mest kendt for dets indhold af menthol. Menthol virker beroligende på tarm-muskulaturen og understøtter luftvejene, og pebermynte er derfor en urt, som vi gerne bruger i fordøjelses- og luftvejsprodukterne.

Pebermynte finder du derfor i GlyxWiese serien, Struktur-E, Mucolyt, NaturMüsli med urter og NaturMüsli SOLO.

 

Det er dog vigtigt, at du ikke blot tænker, at enkelte ingredienser kan gøre forskellen for din hest. Det er vigtigt at fodre hesten balanceret, så forskellige ingredienser understøtter hinanden korrekt og balanceret. Det er derfor, vi har sammensat produkterne med et bredt udvalg af ingredienser, som er nøje udvalgt og afstemt efter produktets effekt hos din hest.

 

Er du i tvivl om, hvordan du bedst muligt understøtter din hest, så kontakt os gerne for en nærmere snak om fodringen af din hest.

Du tager blot fat i din lokale konsulent eller udfylder vores foderplansskema på hjemmesiden. Så kontakter vi dig indenfor en uge.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os