0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Ved du hvorfor din hest har brug for urter?

Der er ikke fastsat behovsmængder for de sekundære plantestoffer, men det gør dem ikke mindre vigtige at fokusere på i en foderplan.

Urter giver din hest diversitet i det daglige foder og giver samtidig en stor mangfoldighed af det, man kalder sekundære plantestoffer.

Der er ikke fastsat behovsmængder for de sekundære plantestoffer, men det gør dem ikke mindre vigtige at fokusere på i en foderplan.

 

Sekundære plantestoffer

er f.eks bitterstoffer, flavonoider, garvestoffer, slimstoffer, æteriske olier og meget mere. Disse stoffer påvirker din hests stofskifte forskelligt. Urterne indeholder dog sjældent alle stoffer på en gang.

Mange urter specialiserer sig i ét stof og får derfor en helt bestemt virkning på din hest. Typisk er disse forbindelser plantens forsvarsmekanisme imod sygdom, andre planter, insekter eller dyr – altså stoffer, som for planten har en effekt og derfor kan have en lignende effekt i kroppen på din hest.

 

Flavonoiderne

er farvestoffer fra planterne, og du finder dem typisk i en høj koncentration i høje planter frem for lave planter. Flavonoiderne virker alle som antioxidanter. De fremmer f.eks. C-vitaminets virkning og understøtter dermed cellebeskyttelse flere steder i din hests krop, især i levercellerne.

 

Slimstoffernes

opgave er at opsuge vand og binde affaldsstoffer i tarmen og derved beskytte den sarte slimhinde i både mave og tarm hos din hest imod skader.

 

Bitterstofferne

er karakteriseret ved deres bitre smag. De forekommer i mange forskellige planter og er primært med til at stimulere fordøjelsen og appetitten ved at øge udskillelsen af fordøjelsesenzymer og spyt.

 

Derfor er det ikke uden grund, at vi hos St. Hippolyt benytter en hel række forskellige urter i vores foderprodukter.

 

Er du på udkig efter et urterigt foder til din hest?

Som kan gøre en stor forskel for din hest?

Så er du kommet til det helt rigtige sted.

 

Det er dog vigtigt, at urterne kombineres og bruges med varsomhed. Nogle urter danner sammen en synenergieffekt for din hest, men kombinationen med andre urter kan give en negativ synenergieffekt, som ikke vil gavne din hest i det lange løb.

Derfor er det vigtigt at bruge de rigtige urter til de rigtige formål, og vi anbefaler aldrig at bruge enkelte rene urter, da det kan være svært at styre ude i stalden.

For at få den bedste kombination af urter samarbejder vi med førende eksperter på området, så produkterne bliver korrekt sammensat til fordel for din hest.

 

Vi har skrevet et blogindlæg om urter til heste, som du kan tjekke ud på vores hjemmeside.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os