0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

St. Hippolyt’s råvarebehandling – fermentering

Alle individuelle råvarer gennemgår en særlig og skånsom produktionsproces, før de er virksomme i et af produkterne. Kun produkter, der er omhyggeligt fremstillet, kan fremme din hests velvære.

St. Hippolyt’s produkter er unikke i udseende og sammensætning sammenlignet med alt andet på markedet. Strukturen i müsli, pellets eller flydende produkter og den behagelige duft af de udsøgte urter, gør dem til noget helt særligt.

Men den egentlig hemmelighed i produkternes effektivitet ligger i de mange naturlige processer, der ligger bag den fodersæk, du står med. Du ser det ikke umiddelbart, når du kigger ned i sækken, men du mærker det helt sikkert efter kort tids brug.

Alle individuelle råvarer gennemgår en særlig og skånsom produktionsproces, før de er virksomme i et af produkterne. Kun produkter, der er omhyggeligt fremstillet, kan fremme din hests velvære.

 

Fermentering af korn, gulerødder og andre råvarer!

Optimal tilførsel af energiforsynende og aktive næringsstoffer gør hesten nervefast, modstandsdygtig og i stand til at præstere på højeste niveau.
Forud for forarbejdningen af råvarerne ud fra hestens behov og på en miljøvenlig måde, gennemgår de alle en detaljeret kvalitetsvurdering. Hvis ikke der startes med topkvalitet, er slutproduktet heller ikke af topkvalitet. Derfor har St. Hippolyt også stor fokus på produktionen af råvarerne, men mere herom i en senere artikel.
St. Hippolyt har helt fra starten gået målrettet efter nye og innovative forarbejdningsprocesser, som ved hjælp af naturens egne forædlingsprocesser gør foderet enormt fordøjeligt og fysiologisk effektivt – ”At fodre som naturen” når dermed nye højder og er meget mere end blot at fodre med artskorrekte råvarer.

Kornet, som bruges i foderprodukterne, bliver først omhyggeligt renset og vasket. Snavs, der sidder fast på kernen, bliver fjernet, så råvaren herved har fødevarekvalitet.

Livsprocesserne, der i det tørre korn ”ligger i dvale”, vækkes til live under opkvældning og dermed forspiring. Derved dannes enzymaktive næringsstoffer, og kornet bliver lettere tilgængeligt for hestens sarte fordøjelsessystem.

Under denne forspiring starter en omdannelse af kornets stivelse. Det betyder, at stivelsen, når den i tyndtarmen omdannes til glucose, bliver frigjort langsommere. Effekten af dette er en meget beskeden stigning i blodsukkeret, fordi insulinfrigivelsen er moderat.

Samtidig omdannes en del af kornets stivelse til Beta-glukaner, som virker som en fiber i stedet for stivelse, og dermed fordøjes i hestens bagtarm. Det giver en sund kornråvare, som kan stimulere mikrobiomet i bagtarmen og understøtte immunforsvaret.

 

Efter forspiringen bliver kornet hydrotermisk forklistret og valset, før det ristes. En særlig ristningsproces frigør de naturlige aromaer, der giver en enestående smagsoplevelse. Hele processen sikrer højeste kvalitet af de meget velsmagende kornflager.
Herefter anvendes mælkesyrefermenterede gulerødder som topping på kornflagern, fordi fermenterede gulerødder har en gavnlig effekt på hestes tarmflora og immunsystem.

 

De fermenteret gulerødder er anaerobt fermenteret – altså i et reduceret forgæringsmiljø uden ilt. Vi skaber dette miljø gennem anaerob fermentering med naturlige mælkesyrebakterier på gulerøddernes overflade.

De fermenterede gulerødder forsætter fermenteringen af kornet og her omdannes stivelse til kortkædede fedtsyrer. Disse er stabil energi, der er helt uafhængig af insulin. Stofskifte- og præstationsproblemer pga. en for hurtig stigning i blodsukkeret og derefter kraftigt fald i blodsukkerniveau, kan derfor forebygges med dette nu lavglykæmiske foder.

„Toppingen“ med gulerodsfermentat giver desuden en bedre tekstur og smag til vores kornråvarer.

På denne måde er det muligt at give en velsmagende kornration med Glyx-faktor. Og foderet er lav-glykæmisk, idet stivelse- og sukkerindholdet via forspiringen og fermenteringen er reduceret. Det giver hesten et forbedret stofskifte og sørger for et afbalanceret blodsukkerniveau.

Sådan opstår et fiberrigt foder, som understøtter tarmfloraen, og som styrker hestenes modstandskraft gennem de indeholdte carotenoiders antioxidative potentiale. Gulerødder er derudover rige på fibre, kalium, jern, zink og bor. De indeholder også betydelige mængder carotenoider (100-200 mg/kg), tocopheroler, nikotinamid, B-vitaminer og polyfenoler og har således et betydeligt antioxidantpotentiale.

Denne proces tager et sted imellem 4 og 6 dage og hvert korn forvandles faktisk til en lille plante,
• som er naturlig ernæring for din hest
• som indeholder mange gavnlige næringsstoffer
• som ikke forstyrrer et stabilt stofskifte

 

 

Hvilke yderligere fordele giver dette?

De under spiringen aktiverede plante- og gærenzymer bidrager effektivt til tyndtarmens fordøjelse af stivelse, protein og fedt i den samlede foderration. Dermed optager organismen en højere andel af foderets hovednæringsstoffer – en effekt, der giver mulighed for at spare på krybbefoderet.
Jo mindre mængde kraftfoder, jo mere naturlig fodring kan vi tilbyde hesten.
Med udviklinger som denne indtager St. Hippolyt en førende position inden for den naturorienterede næringsstofteknologi – revolutionerende og alligevel naturlig – til velfungerende og robuste heste.

 

Du ser disse produktionsmetoder på vores etiketter. Efter hver korningrediens, også det nyeste tiltag risklid, har vi påskrevet ”mælkesyrefermenteret” for at gøre dig opmærksom på de helt særlige egenskaber i den råvare, som produktet består af.

 

Er du i tvivl om en sammensætning eller betydningen af det vi skriver, så kontakt os endelig, så forklarer vi dig meget gerne de måske lidt omfattende og komplicerede, om end naturbaserede produktionsmetoder, som gør foderet unikt og effektivt.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os