0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Effekten af havtorn – forskningen bag Gastro-serien

Fibrer og olier virker plejende mens andre ingredienser, især havtornsmacerat, virker styrkende og regenererende på mavesækken.

Gastro-serien består af:
Fiberfoderet Gastro Relief Beet
Olien Gastro Relief Oil
Fordøjelsestilskuddet GastroIntestinal

 

Serien er udviklet til at hjælpe hestens fordøjelse og er målrettet heste med følsomme maveslimhinder.

Fibrer og olier virker plejende mens andre ingredienser, især havtornsmacerat, virker styrkende og regenererende på mavesækken.

Havtorn er afprøvet i et videnskabeligt godkendt forsøg i 2012 med navnet

”Effect of Sea Buckthorn Berries and Pulp in a Liquid Emulsion on Gastric Ulcer Scores and Gastric Juice pH in Horses”

 

I forsøget deltog 8 heste i et forløb over 2 x 5 uger med 2 ugers pause imellem. De blev fodret med pelleteret foder og i den anden periode tillige med havtorn. I den 5. uge i hver periode blev hestene stressfodret, dvs. kun fodret hver anden dag. Dog fik de havtorn hver dag i denne uge i anden periode.

Hestene blev undersøgt gennem gastroskopi på dag 0, dag 28 og dag 35, efter stressfodringsugen, hvor pH værdien i mavesaften blev målt og graden samt antallet af slimhindeirritationer i henholdsvis den hvide og den røde del af mavesækken blev noteret.

Resultaterne var overraskende og spændende, især observationerne af slimhindeirritationer i den røde del af mavesækken. Her sås det, at irritationerne fra forsøgets start forsvandt hen over 4-ugersperioden, hvor hestene fik havtorn som tilskud hver dag og forblev væk, under den efterfølgende stressfodringsperiode.

Det var et bevis på, at havtorn har en stor effekt på maveslimhinden!

Ved at tilsætte Gastro-seriens produkter havtornsmacerat bliver de helt særlige i deres effektivitet. De øvrige udvalgte ingredienser bidrager alle målrettet til en fordøjelse i balance og et optimeret stofskifte.

Seriens produkter er løsningsorienterede indenfor fordøjelse hver for sig eller i kombination – også med andre St. Hippolyt-produkter.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Indkøbskurv
Søg efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os