Himalayasalt – granulat til brug i køkkenet
Himalayasalt er et meget værdifuldt, naturligt krystallinsk salt – tilfører meget sjældne mineraler
- 84 essentielle mineraler og sporstoffer i over 200 forsk. saltforbindelser
- med indhold af naturligt jod
- uden kemisk forarbejdning
- uden nogen form for forurening
- uden tilsætningsstoffer
Krystalsalt som granulat – til brug i husholdningen
Komplet salt er nødvendigt for alle levende organismer for at kunne fungere perfekt. Industrielt fremstillet salt er renset for essentielle mineraler og sporstoffer, således at det kun indeholder natriumchlorid og evt. tilsættes jod. Natursalt fra Himalaya indeholder de samme 84 mineraler og sporstoffer, som forekommer i levende organismer. Den smukke, lyserøde farve skyldes indlejringen af disse forskellige mineraler og sporstoffer. Rent, naturligt krystalsalt har gennem millioner af år været udsat for et enormt tryk, hvorved krystalsaltets mineraler forefindes i mikroskopiske bestanddele, der let optages af kroppens celler.
Kinesiologer – der arbejder meget med energistrømme i fødevarer – anfører, at krystalsaltets virkning hænger sammen med dette salts særlige svingningsmønster, hvorved energiunderskud kan udlignes. Endvidere kan krystalsalt sammen med vand medvirke til udrensning af forskellige affalds- eller giftstoffer.
Himalayasalt brydes i miner ved foden af K2 i Himalayas bjerge i Pakistan. De store saltblokke brydes med håndkraft, sorteres, vaskes med kildevand og tørres i solen.
Himalayasalt består af 98 % natriumchlorid, men tilfører samtidig meget sjældne mineraler og udgør således et vigtigt næringssupplement.
Anvendelse
I køkkenet
Som køkkensalt i kværnen.
Som badesalt
1 kg salt til 100 liter 35 grader varmt vand. Der efterfyldes med vand i en behagelig temperatur. Bad i 20 minutter, gnub ikke bagefter, men tør kun let.