0 0,00 kr.
0 0,00 kr.
Afsendelse indenfor 2-4 dage arbejdsdage
Gratis foderrådgivning
Sikker betaling med kreditkort og MobilePay

Foderguide Undervægt

kraftfoderet skal have et højt energiindhold

Undervægtige heste hører i dag til sjældenhederne og ofte hænger det mere sammen med tandproblemer eller management omkring hesten ikke fungerer, eller den ganske simpelt ikke æder det foder, den får. Her bør der altid være en dyrlæge med indover for at undersøge, om der skulle være andre udfordringer, som ikke er synlige ved at kigge på hesten.

Det handler om at sikre, at hesten altid har grovfoder til rådighed, og at det kraftfoder den får har et højt energiindhold samt er letfordøjelige for hesten. Sørg også her for at have analyse på grovfoderet, så der ikke fodres med et grovfoder med for lidt energi og protein. Derudover er græs meget vigtigt for denne type heste, da der her hentes mange kalorier, og hesten kan effektivt indtage de mængder den skal bruge.   

Kraftfoderet kan med fordel indeholde lucerne, roefibre, olieholdige frø f.eks. hørfrø samt kornkim, som alle har god smagelighed og indeholder vigtige næringsstoffer. Proteinkilder kan f.eks. være soja, ærteprotein, kartoffelprotein og kornkim, hvilket udover den gode kvalitet protein der er i græs, hø og wrap vil bidrage positivt.   Ofte vil heste, der skal tage på eller har svært ved at holde huld, have behov for lidt større mængder i krybben og derfor anbefales Natur Müsli Solo, Struktur E, NutriStar samt for ekstra protein Performance fiber High Protein for at sammensætte en korrekt fodring uden at mængderne bliver alt for store.

Basisfoder til undervægtige heste

Indkøbskurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Søg efter produkt eller artikel
Søg
Hippolyt logo
Forhandlerlogin

Log ind med dine loginoplysninger herunder.

Har du problemer? Kontakt os