Foderguide Special racer

Overvægt skal tabes om vinteren

Specialracerne er mange og deres behov er en smule anderledes end f.eks. varmblods hesten. Specialracerne kan f.eks. være Islænder, Fjordhest, Haflinger, Shetlandspony mm. Det er racer, som typisk har meget man og hale, sætter meget vinterpels, og er nøjsomme. Dette betyder, at deres energibehov er lavere, men behovet for fibre, protein, vitaminer- og mineraler er det samme. For at dække hesten korrekt ind i foderplanen, er det nødvendigt at kende indholdet på både grovfoder og kraftfoder, således at foderplanen balanceres korrekt. Energiindholdet skal være lavt men, men det må proteinindholdet ikke være.

Udfordringen kan være med den moderne fodring, at hesten får for meget foder om vinteren, hvor den burde gå lidt ned i huld for at kunne klare at gå på græs om sommeren. Holdes hestens huld ikke nede om vinteren, vil vægten blot stige fra år til år, og i sidste ende kan dette medføre helbredsmæssige problemer.

Equigard er udviklet til at levere en god og alsidig fodring med mange forskellige ingredienser, som bidrager til stor diversitet. Blot fordi hesten er nøjsom, bør den ikke fodres ensidigt og med få ingredienser. Der findes mange ingredienser i hestefoder, som er brugbare uden at levere ekstra sukker og stivelse. Dette kan f.eks. være urter, forskellige lavglykæmiske græssorter, lucene, forskellige typer frø som findes i Equigard.

I Hestamix serien er der også taget hensyn til specialracernes ekstra behov. Både med hensyn til råvarer, diversitet og essentielle fedtsyrer, men også mineraliseringen er 100 % organiske mineraler for at tage mest muligt hensyn til pels, hud og hove. En specialrace i korrekt huld og i arbejde, anbefales at fodres med et af HestaMix produkterne, hvorimod en specialrace med fedtdepoter med fordel kan fodres med Equigard.