Foderguide Muskelstofskiftet

Protein kvalitet og aminosyreprofil er vigtigt

Fodringen har indflydelse på udviklingen af store og stærke muskler, men de kommer ikke af sig selv. Muskler skal bruges for at blive større og her spiller træning en vigtig rolle, da det er under hvile og restitution efter træning, at hestens muskler bliver større. Det gør de fordi de mikroskopiske skader, der opstår under træning, skal heles igen i hvileperioden bagefter. Det er også i hvileperioden, at fodringens spiller en vigtig rolle, da det er her næringsstofferne indlejres i muskulaturen, og de vigtige vitaminer og antioxidanter spiller en vigtig rolle i forhold til at kunne fjerne de skadelige stoffer fra muskelcellen og blodet. Vigtige antioxidanter er f.eks. selen, vitamin E og vitamin C. Disse skal gerne findes i tilstrækkelig mængde i foderet enten tilsat eller gennem råvarerne. Især majskim og solsikkekerner, der har et højt naturligt indhold af vitamin E, og bidrager derfor yderligere til fodringen.

Protein kvalitet og aminosyreprofil spiller også en vigtig rolle, da det er vigtigt, at foderet ikke blot indeholder den rette mængde protein, men også den rigtige kvalitet med de rigtige aminosyrer. Det er for hesten aminosyrerne lysin og threonin, der er essentielle for hesten. Hesten skal have dem tilført gennem foderet, eftersom de ikke selv kan danne dem.

Performance Fiber High Protien, NaturMüsli SOLO eller Nutristar er alle produkter specielt velegnet til at understøtte præstationshestens muskulatur.