Foderguide

Drægtige og lakterende hopper

En god start for føllet - går gennem hoppen

I de sidste 3 måneder af hoppens drægtigheden øges behovet for visse næringsstoffer betydeligt. Føllet vokser i denne periode rigtig meget og foderet skal være tilpasset til dette ekstra behov for at sikre optimal udvikling og et sundt- og stærkt føl. Det er især protein, energi, vitaminer og mineraler, som hoppen vil få ekstra behov for. Især kobber er vigtigt, da det har indflydelse på knoglevækst, men lagres også i føllets lever, således at føllet har tilstrækkeligt til at dækket behovet i de første levemåneder. Calcium og fosfor er desuden også to yderst vigtige mineraler, da mineraliseringen af knoglerne har indflydelse på knogletætheden og styrken.

Equilac Müsli og pellets er et foder specifikt udviklet til drægtige og lakterende hopper og de ekstra behov hoppen har i denne periode. Equilac Müsli og pellets,  er specielt velegnet til de heste, som har svært ved at holde huld og muskulatur igennem drægtigheden. NaurMüsli Easy Breeder er udviklet til de mere nøjsomme hesteracer, hvor det modsatte gør sig gældende og hoppen har tendens til at blive for trivelig også i under drægtigheden og laktationen.

Efter foling stiger foderbehovet hos hoppen endnu engang og de første 3 måneder af laktationen er meget energi og ressourcekrævende for hoppen eftersom det er her den allerstørste mælkeproduktion finder sted. Fodres hoppen ikke korrekt og i tilstrækkelig mængde i denne periode kan den risikere at tabe både huld og muskulatur. Her har en god og frodig græsmark stor betydning for hoppens evne til at producere mælk uden at tabe sig, men har folingen fundet sted for tidligt på året og græsset endnu ikke er begyndt at gro kan der være behov for god kvalitet grovfoder i rigelige mængder samt en fuldt dækkende fodring med Equilac Müsli eller pellets. Her er det ydermere vigtigt at kende indholdet på grovfoderet så hoppen er sikret tilstrækkeligt med protein og energi til at kunne producere mælk. Både Equilac og NaturMüsli Easy Breeder kan bruges i denne forbindelse, hvor mængden justeres i forhold til hoppens behov. 

Basisfoder til Drægtige og lakterende hopper

Forberedelse 1.-8. drægtighedsmåned

Tilskud - Drægtige og lakterende hopper