Koncentrerede naturstoffer

Næringsstoffer i naturlig form er i de fleste tilfælde lettere for organismen at udnytte end de syntetisk fremstillede. Derfor er majs-, hvede-, byg- og hvedekim samt marine komponenter som alger, koralalgekalk, havsalt, himalayasalt eller havlevende organismer særdeles effektive og koncentrerede næringsstofleverandører. Højværdige aminosyrer, naturlige mineraler og sporstoffer, værdifulde oliefraktioner og en høj enzymatisk aktivitet kendetegner disse foderbestanddele.

Bestanddele fra vindruer
Røde vindruer har et højt indhold af oligomere proanthocyaner – de såkaldte OPC’er, der har en langt højere antixodanteffekt end vitamin E og C. Netop i sporten og på tidspunkter med et øget stress- og miljøbelastning vil frie radikale føre til beskadigelse af immunsystemet og bevægeapparatet. Herudover er druerne rige på omega-3-fedtsyrer og sporstoffet bor.

Kulsur algekalk
Algekalk fra Bretagne er en vigtig leverandør af naturlig kalcium. Ud over et højt indhold af magnesium findes her også typiske havmineraler, bl.a. også brom og jod.

Organiske bindingsformer
St. Hippolyt har ved brug af organiske mineraler og sporstofforbindelser revolutioneret den måde, heste fodres på. De højværdige råvarer tilfører tillige nativt indeholdte næringsstoffer som fx vitaminer med det fulde spektrum af ledsagestoffer og sekundære plantestoffer. Visse udvalgte foderblandinger indeholder udelukkende naturlig vitamin E, hvorved optimal cellebeskyttelse opnås.

Anvendelsen af naturlige komponenter i fodermidlerne sikres optagelse og udnyttelse af livsvigtige næringsstoffer. St. Hippolyts kunder ved, at deres hestes foderudnyttelse langsomt forbedres. Det er ikke kun interessant ud fra en økonomisk synsvinkel, det viser sig også ved en forbedret tarmsundhed hos hesten, hvilket er grundlaget for hele hestens immunsystem.

Ingen kemiske konserveringsmidler
Som beskyttelse mod fordærv og oxidation benyttes vitaminer, krydderurter, svovlholdig hvidløg og planter med højt antioxidativt potentiale (fx vindruekerner) samt naturligt fermenteret eddike. Tillige betyder den skånsomme forarbejdning, at planternes skaller og beskyttende fibre bevares intakte og fortsat beskytter indholdsstofferne.

Kontakt