Krydderurter

Hemmeligheden bag St. Hippolyts produkter ligger ikke kun i recepten – det starter allerede ved kvaliteten af råvarerne, som har afgørende betydning for de færdige fodermidlers effektivitet

Krydderurter
Virkningsfulde te- og krydderurter er en uundværlig bestanddel i vore enestående recepter. Urter er blandt andet

- vitaliserende og cellebeskyttende
- fordøjelsesunderstøttende
- leverandører af sekundære plantestoffer, sporstoffer og ultrasporstoffer

En skånsom valsning af urterne bringer de æteriske olier i planterne frem til overfladen, hvorved den intensive velduft af vore fodermidler opstår. Urter som bestanddel af fodringen sørger for

- et velfungerende stofskifte
- en positiv understøttelse af luftvejene
- en komplet fordøjelse
- præstationsvilje
- generelt velbefindende

Krydderurter er sunde - 28 forskellige urter i StrukturE® tilfører en mængde forskellige sekundære plantestoffer

Stadig flere heste holdes på græsningsarealer, der ikke tilfører tilstrækkeligt med struktur og urter. Hesten har ikke længere mulighed for selv at søge sådanne foderemner, selv om urter tilfører en stor mængde værdifulde vitalstoffer.

Det drejer sig dels om sekundære plantestoffer, dels om meget vigtige sporstoffer. Urter har et væsentligt højere indhold af jern, kobber, kobolt, zink og molybdæn end græsningsarealernes sædvanlige græsser.

De forskellige urter har meget forskelligartet smag, lugt og form, hvilket kan henføres til det høje indhold af sekundære plantestoffer, hvis enorme ernæringsmæssige betydning først er blevet videnskabeligt bevist efter 1995.

Til disse sekundære plantestoffer hører f.eks. også de æteriske olier, der har utallige sundhedsfremmende funktioner i organismen - tænk f.eks. blot på den slimløsende og antibakterielle virkning af timian eller den krampeløsnende og fordøjelsesfremmende funktion af kommen, koriander og fennikel.

Urternes indhold af sporstoffer er bl.a. livsvigtige i forbindelse med immunsystemets funktion, for hudens sundhed, hovens vækst og for frugtbarheden.

Utallige kropsfunktioner er afhængige af tilførsel af naturligt bundne sporstoffer. Jo bedre jordbunden er forsynet med sporstoffer, desto bedre kan græsningsarealet udvikle sig med en rigelig og varieret urtebestand.

I det hele taget er det ud fra et ernæringsvidenskabeligt synspunkt en god idé at tilføre urter med den daglige fodring, og naturligvis vælge et foder med den bredest mulige sammensætning, der har en positiv indflydelse på så mange kropsfunktioner som muligt.

Dr. Eberhard Moll
Mühle Ebert Dielheim

Urter skifter med årstiden

Næsten alle St. Hippolyts produkter indeholder et bredt spektrum af forskellige fine krydder- og lægeurter, der bruges skiftende med årstiden.

Urter har fundet sin plads i hestefodringen, hvor de bidrager med et øget næringsniveau og tilfører velsmag.
Ikke på grund af deres farmakologiske virkning med pga. deres høje andel af sekundære plantestoffer, sporstoffer og sjældne ultrasporstoffer er urter en uundværlig bestanddel i vore succesfulde recepter. Heste kvitterer for dette med et velreguleret stofskifte, arbejdsglæde og højt velbefindende.
Kontakt