Gule hørfrø

Gule hørfrø, der anvendes i Hippolyts fodertyper, har en væsentlig fordel frem for de sorte hørfrø

De almindelige hørfrø indeholder blåsyre og skal koges for at blåsyren ødelægges. De gule hørfrø kan derimod fodres direkte uden kogning.

De gule hørfrø undergår en ganske let valsning, der lige akkurat knækker den hårde skal uden at mase den olieholdige kerne.

Det betyder, at skallen fortsat giver beskyttelse mod iltens nedbrydning af fedtsyrerne, men alligevel er så åben, at fordøjelsesvæskerne kan frigøre de gavnlige slimstoffer.

Denne slim frigøres i mave og tarm og lægger et beskyttende lag hele vejen gennem fordøjelseskanalen.

Ud over de tarmbeskyttende egenskaber giver de gule hørfrø et stort bidrag af omega-3 fedtsyrer og naturligt E-vitamin, der gør huden sund, og som hæmmer forskellige betændelsesreaktioner.

(FutterJournal 1, 2001)


Læs også om olier her



Kontakt