FAQ

1. Skal MicroVital gives ved siden af det almindelige foder?
Ja, MicroVital skal gives ved siden af det almindelige foder, da den ikke er lavet til at dække det daglige behov for vitaminer og mineraler, men er lavet til at booste depoter op til normalt niveau.


2. Skal Musli og Pellets af samme variant gives i sammen mængde (gr)?
aJa, hvis der ikke er angivet andet, skal både musli og pellets versionen af et produkt gives med sammen mængde i gr dagligt, da der ikke er forskel i indholdet, men kun formen, hvori produktet findes.


3. Skal hesten have vitaminer og mineraler ved siden af sit foder?
Så længe heste får den mængde af foderet, som det skal udfodres i følge vejledningen, er hesten som udgangspunkt dækket ind med vitaminer og mineraler til dagligt brug - der kan være tilfælde, hvor grovfoderkvaliteten er for dårlig eller hesten har øget behov, her kan det være nødvendig at øge dosis eller supplere. Kontakt gerne din foderkonsulent, hvis du er i tvivl.
Hvis der skal suppleres med yderligere vitaminer og mineraler, så fremgår det af etiketten.


4. Hvor kan jeg handle Agrobs produkter henne?
Det kan du hos alle St Hippolyt forhandlere. Det er ikke alle der ligger inde med dem, men de kan alle skaffe det hjem.


5. Hvilket produkt passer til min hest?
Her anbefaler vi at kontakte vores rådgivningstelefon, eller sende os en mail, så vi kan få sammensat lige netop den foderplan, som passer bedst til din hest.


6. Hvor mange FE er der i foderet?
St Hippolyt benytter sig af enheden MJ for foderets energiindhold i stedet for. Dette er en mere præcis enhed til at beskrive, hvor meget energi hesten kan hente i foderet.

7. Skal LinuStar gives våd eller tør?
Man kan gøre begge dele. Hvis den gives våd/opblødt, fås slimens positive egenskaber indflydelse i maven, hvis produktet gives tørt, fås slimens positive egenskaber i tarmen. Om man fodre tør eller våd, får hesten stadig lige stor udbytte af de gode omega 3 fedtsyrer.


8. Skal Glyx Wiese Høcobs blødes op, eller kan en lille portion gives tørt?
Vi anbefaler kraftigt at bløde produktet op, da det udvider sig en del i kontakt med vand, og der derfor er risiko for spiserørsforstoppelse. Det tager typisk kun 10 minutter, alt efter temperatur og vandets hårdhed. Vi anbefaler ikke at give produktet tørt, ej heller i en mindre portion. Vælger man at gøre dette, er det på eget ansvar.


9. Hvor meget skal min hest have af foder x?
Vi anbefaler at man følger doseringsvejledningen på basisfoderet, for at få fuld effekt af både mineraler, vitaminer, urter, diversitet, omega 3 olier, proteiner mm og derfor vælger det foder, som passer bedst til den på gældende hest. Hvis hesten er i vedligehold eller let arbejde ligges den i den lave ende af doseringen. Hvis hesten er i hårdt arbejde, hingst eller står højt i tændingen ligges den i den høje ende af doseringen.


10. Hvor længe må opblødt foder(mash/fiberprodukter) stå inden det udfodres?
Alt efter temperaturen, hvor måltidet står, er det alt fra 2-12 timer. Er det varmt kun 2 timer, er det koldt, kan det stå i 12 timer. Hvis opblødt foder står for længe, er der dog risiko for at bakterierne i vandet udvikler sig, hvilket kan være negativt. Da vi ikke kender bakterierne i dit vand, anbefaler vi, at du følger vejledningen på etiketten.


11. Min hest vil ikke æde produkt x, har i smagsgaranti?
Nej, da vi ikke tilsætter smagsforstærkere i foderet har vi ingen smagsgaranti. I langt de fleste tilfælde kan hesten lære at spise produktet ved at starte ud med en meget lille smule, og så stille dosere op i mængden. Gem det eventuelt i en portion mash, som hesten er glad for.


12. Kan Musli produkterne gå i foderautomater?
Nej, vi anbefaler ikke at bruge musli produkter, hvis man har foderautomater, da det hurtigt sætter sig fast i maskine. Langt de fleste musli produkter findes dog også i en pilleversion, som kan gå i automater. Ring gerne til konsulenttelefonen, for hjælp til at finde det rigtige pilleprodukt.


13.  Hvor holder I til henne i landet?
St Hippolyt Danmark har base i Blåhøj ved Brande. Vi har et stort forhandlernet fordelt over hele Danmark, hvor vi opfodrer til at produkterne købes.

Kontakt