Muk

Fra tid til anden får vi tilbagemeldinger fra kunder, der har haft en god oplevelse med et af vore produkter. For nylig fik vi nedenstående opslag på Facebook fra en kunde, der havde fået løst et stort problem hos sin hest. Vi har fået lov at bringe opslaget igen, da det netop i år har vist sig, at leverproblemer kan være årsag til mange vanskeligheder – nogen gange endda med dødelig udgang, som det var tilfældet for to heste, der måtte aflives efter at være forgiftet med brandbæger.

En så tragisk hændelse gør det endnu vigtigere at være opmærksom på, at hestenes folde - og græsmarker, hvor der tages slet til hø - omhyggeligt renses for giftige planter som fx ranunkler, eng- og vårbrandbæger mfl. Især de sidstnævnte står mange steder i urskovstætte bestande, og de breder sig med stor hast, hvis man ikke gør en indsats for at holde dem nede. Man kan undre sig over, at der ikke fra officielt hold stilles sættes ind med (og stilles krav om) bekæmpelse heraf, ligesom det er tilfældet med bjørneklo.

Som regel går det dog ikke helt så galt, men symptomer på en forgiftning kommer ofte snigende og kan være så uspecifikke, at det kan være vanskeligt præcis at sætte fingeren på, hvad der er galt.

Kundehistorie

Hej Hippolyt
For 3 mdr. siden fik min store røde DV muk på tre hvide ben i løbet af en uge, da han blev flyttet til en meget våd fold. Jeg forsøgte at hegne det værste fra, men havde bange anelser, da Wisemann er ekstremt sensitiv og reagerer på ALT.

Den 1/6 flyttede jeg ham til Hejlsminde (altså væk fra den våde fold), og mukken forsvandt på to af de tre ben, men det sidste ben ville ikke hele. Jeg behandlede og behandlede med alt muligt imellem Himmel og jord: Skinhealer, Kovaline, zinksalve, honning, helosan, fedtcreme osv osv.

For ca. tre uger siden sagde dyrlægen, at jeg skulle prøve at behandle det, som om det var svamp, og derfor vaske i Imaverol... men stadig ingen bedring...

Karin Mølbak sagde ligeledes, at hvis det ikke blev bedre, skulle vi have taget en blodprøve, for at finde ud af, om der var problemer med leveren. Hun sagde, at hvis det var tilfældet, havde Hippolyt noget foder, der kunne afhjælpe problemet.

Jeg valgte at springe blodprøven over og kontaktede Maja fra Hippolyt med det samme, og her foreslog Maja Equimeb hepa. Herefter gik det rigtig hurtigt.

Efter 14 dage var der tydelige forbedringer, og nu efter ca. 3/4 spand er problemet stort set løst. Der er nu kommet hår på, og den ømme, skorpede hud er ved at være sig selv igen. Tusind tak for et fantastisk kvalitetsprodukt.

Mvh. Christina Lynnerup
(15.08.2016)

29.07.2016
29.07.2016
02.08.2016 - efter 4 dage
02.08.2016 - efter 4 dage
12.08.2016
12.08.2016
15.08.2016
15.08.2016
Sådan ser han ud nu
Sådan ser han ud nu

Maja kommenterer
Jeg fik fra starten en fornemmelse af, at hesten på den fold, hvor han kom til at stå, kunne have spist noget, han ikke kunne tåle. Det kunne både være giftige planter, det kunne være rådne plantedele (fugtig fold), toksiner fra skimmelsvamp eller lignende.

Derfor fik jeg en mistanke om, at en leverbelastning kunne være årsag til hestens problemer, og valget faldt dermed på et produkt, der understøtter leverens funktion, hjælper hesten med afgiftning (udskille toksiner fra leveren) og stimulerer leverens enzymdannelse.

Som konsulent er det skønt at få sådanne tilbagemeldinger på, at vores rådgivning har hjulpet hesten til at blive rask igen.

Hvis du vil læse mere om leveren, dens mange funktioner og hvordan du kan hjælpe en belastet lever med at genvinde sin funktionsevne - så læs her.

Kontakt