Signe Andrea Frank

Min første oplevelse med heste var min mosters heste, som jeg fik trukket ture på.
Størrelsen fascinerede mig, og det at moster med lethed kunne håndtere så stort et dyr. Hestene havde en vidunderlig blød mule og dejlige rolige øjne.

Den første pony fik jeg i fødselsdagsgave af min morfar på min 3-års fødselsdag. Det var en 3'er pony, som hed Perle. Perle har været i mit liv indtil for en måned siden, hvor den blev aflivet som 45-årig. Fantastisk pony med et langt, godt liv, lige til det sidste.

Jeg har to heste. Begge springheste, som jeg rider konkurrence på, på internationalt niveau. Jeg har som ungrytter været i bruttogruppen til landsholdet. Jeg avler ikke selv heste, så derfor er hestene sport og hobby.

Målet er at blive klar til EM for U-25, men ellers er det den fortsatte udvikling af mig selv som rytter og mine heste gennem positiv træning på hestens præmisser. Jeg deltager i landstævner, internationale stævner og mesterskaber, bl.a. DM.

Jeg anvender NaturMüsli m/urter som supplement til den daglige fodring med grovfoder og kraftfoder. Mine heste får 10-12 kg grovfoder dagligt i form af hø/wrap, 1,5 -2 kg hel, sort havre samt supplement/tilskud af 600 g NaturMüsli. Foderrationerne er fordelt over 3 daglige fodringer. Derudover får mine heste et mellemmåltid, som 4 gange ugentligt består af ca. 150 g Irish Mash, som serveres lun. De øvrige dage i ugen består mellemmåltidet af Luzerne Mix. Mine heste lukkes dagligt ud på fold i stort set alt slags vejr, om vinteren dog kortere tid end om sommeren. Hestenes daglige mellemmåltid serveres altid i forbindelse med indlukning fra fold sammen med hø, således jeg sikrer energitilførsel, og samtidig at hestens mave har noget at arbejde med.

Hestenes daglige træning foregår de fleste dage sidst på dagen 1-2 timer efter mellemmåltidet. Træningen kan dog indimellem foregå om morgenen afhængig af mine forelæsninger på universitetet. Når træningen foregår om morgenen, sørger jeg for, at hestene er fodret, 2 timer inden træning påbegyndes.
Ved stævnedeltagelse øges mængden af NaturMüsli til ca. 1 kg dagligt, suppleret med ekstra mængde Irish Mash, som oftest indeholder stor mængde vand for at sikre, at hestene får den nødvendige væskemængde.

Signe Andrea Frank og Børge vinder af Distriktsmesterskaber 2015 i Grenå
Signe Andrea Frank og Børge vinder af Distriktsmesterskaber 2015 i Grenå

Den ene af mine heste (Carlos) nedsætter ofte sin indtagelse af væske ved længerevarende stævner, så for at undgå præstationsforringelse samt væskeunderskud får hesten tilført ekstra ration Irish Mash med stort vandindhold.

Den anden af mine heste (Børge) ses indimellem at have nedsat energi i forbindelse med længerevarende stævner, hvorfor jeg, for at sikre maksimal præstations evne og regenerering, tilfører hesten High Performer, ca. 90 g dagligt.

Overordnet set sikrer jeg mig, at grovfoderet hø/wrap er af højt kvalitet, kraftfoderet er hel, sort havre, fordi proteinindholdet er højt i sort havre, og der sikres lang tyggetid på hele korn.
NaturMüsli sikrer, at mine heste får tilført en bred vifte af vigtige næringsstoffer samt den rigtige mængde vitaminer og mineraler.
De mange plantefibre og urter i NaturMüsli er ligeledes en god struktur, der bidrager til lang tyggetid og giver god fordøjelighed.

Efter mit samarbejde med St. Hippolyt og foderplanen herfra, oplever jeg, at mine heste har lettere ved at holde rette huld vinteren igennem samt bedre koncentrations- og præstationsevne. Hestenes sundhed er i top, de er altid veloplagte, har en utrolig blank pels og ingen fordøjelsesproblemer.

Begge mine heste spiser NaturMüsli med stort velbehag, og Irish Mash er en lækkerbisken for hestene.

Mit mål er at færdiggøre min uddannelse og derefter at få et godt job, så jeg fortsat økonomisk har mulighed for at udøve min sport på højt niveau samt forfølge mine sportslige ambitioner.
Jeg forestiller mig, at jeg i fremtiden fortsat springer på højt niveau med 2-3 heste. Jeg påtænker indenfor et år at investere i en unghest, så jeg dermed sikrer, at jeg har en hest, der kan tage over for mine to nuværende springheste, når jeg er færdig med min kandidatuddannelse.

Derudover kunne drømmen være på sigt selv at investere i en avlshoppe eller to, og dermed selv avle mine fremtidige springheste.

Følg Signe Andrea Frank på hendes Facebook-side:
https://www.facebook.com/signe.a.frank

Signe Andrea Frank og Børge til stævne på Vilhelmsborg
Signe Andrea Frank og Børge til stævne på Vilhelmsborg
Signe Andrea Frank og Carlos til DM i Fredericia
Signe Andrea Frank og Carlos til DM i Fredericia
Carlos
Carlos
Børge
Børge

Kontakt