Lars Nieberg

Foto: Toffi
Foto: Toffi

For mig er fodringen en meget vigtig faktor for mine hestes præstationsevne.
Netop fordi en optimal, behovstilpasset fodring efter min mening er tvingende nødvendig, har jeg i mere end 20 år arbejdet sammen med St. Hippolyt.
Både hvad angår den individuelt afstemte tilskudsfodring, men også hvad angår de særlige supplerende produkter fra St. Hippolyt er jeg meget tilfreds. Energiniveau, kraft, vitalitet hos mine heste er altid i top – derfor disse mange års trofaste tilknytning.

Produktanbefalinger
fra Niebergs fodringskoncept til sportsheste

SuperCondition
En kort opvarmningsfase, høj motivation i trænings- og konkurrencesituationer samt en hurtig restituering af musklerne er en forudsætning for god sport.

International Sports
International Sports er udviklet i samarbejde med Kentucky Equine Research Institute (KER) særligt til heste i præstationssporten. Med udgangspunkt i den nyeste viden fra sportsmedicinen er der anvendt de fineste olier samt særlig værdifulde fiber- og vitalstoffer.

HestaMix Müsli

Det særlig høje indhold af organiske sporstoffer og mineral som zink, kobber og selen er værdifuldt ikke kun for nøjsomme heste men er også særdeles relevante for at dække det øgede behov hos hårdtarbejdende sportsheste. HestaMix er særdeles velegnet til temperamentsfulde eller nervøse heste.

EquiMall forte
Udvalgte maltsorter, urter og ølgær giver velsmag og fylde til dette maltkoncentrat. Den er således meget effektiv til stimulering af appetitten og som understøttelse til fordøjelsen.

St. Hippolyt ønsker hele Nieberg-teamet en succesfuld stævnesæson!

Lars Niebergs erfaringer med brugen af Qelan®

Qelan – øjeblikkeligt øget energi!!
Interview med Lars Nieberg

Hvad er særlig vigtigt ved fodringen af dine heste?
For mig er det enormt vigtigt, at hestene får en afbalanceret fodring, sådan at de føler sig veltilpas, ser godt ud og har lyst til at arbejde.

Hvordan fodrer du hestene?
Jeg fodrer mine heste med hø, havre og individuelt afstemte tilskudsprodukter fra St. Hippolyt. Det drejer sig om forskellige musliblandinger, som fx Sportsmüsli eller HestaMix, ligesom jeg til sportshestene supplerer med EquiMall, SuperCondition og nu også Qelan!

Hvordan påvirker fodringen turneringshestenes præstationer?
Fodringen er en vigtig faktor i forhold til hestenes præstationer. Derfor er det efter min mening helt nødvendigt med en optimeret, behovsrettet fodring.

Du har testet Qelan. Er du tilfreds med resultatet?
Ja, Qelan har helt overbevist mig. Hestene præsterer stabilt, selv i meget krævende situationer, og de bevarer både kræfter og vitalitet. Desuden har jeg testet Qelan på mig selv i stressede situationer, og jeg kunne her straks føle en energigivende virkning.

Er der noget specielt, der adskiller Qelan fra andre tilskudsprodukter?
I mere end 20 år har jeg været kunde hos St. Hippolyt og jeg har derfor næsten udelukkende erfaring med brug af foderprodukter fra St. Hippolyt. Jeg har altid være ovenud tilfreds med virkningen af disse – derfor også den lange kunderelation. For mig adskiller Qelan sig fra fx SuperCondition ved at den kan anvendes under stævner, fordi den virker så hurtigt – en rigtig præstationsbooster.

Hvor lang tid er du til stævner med hestene?
Jeg er som regel til stævne med hestene to til tre gange om måneden – i gennemsnit ca. tre dage af gangen.

Under stævnerne har du så bemærket fald i præstationsniveauet? Og hvordan reagerer du på det?
Fodringen i min stald er godt tilrettelagt, så det er meget sjældent, at jeg bemærker nogen form for svigtende præstationer. Det er jo også det, der er målet med at optimere fodringen. Qelan er et rigtig godt supplement til mit fodringskoncept, da den hurtigt kan give hesten mere energi.

Ændrer du i fodringen, når du er til stævner i forhold til den almindelige, daglige fodring?
Nej. Vi lægger stor vægt på en stabil fodring. Derfor tager vi altid vores eget foder med, når vi er undervejs.

Qelan giver hurtigt ekstra energi til hesten. Er det en effekt, du kan mærke hos dine heste?
Ja. Det er en virkning, som jeg fuldstændig kan bekræfte.

Ekstra energi i spændte situationer er meget nyttigt. Men for meget energi kan også give ukoncentrerede heste, så de nemmere distraheres og ikke er ”på opgaven”. Hvordan er din erfaring med denne problemstilling?

Alle mine heste var i testfasen med Qelan fuldstændig koncentrerede og motiverede under arbejdet. Jeg har ikke haft nogen som helst negative virkninger af at bruge denne koncentrerede præstationsbooster.

Har du kunnet opnå øgede præstationer med brugen af Qelan, uden at det har påvirket hestenes afslappethed?
Qelan har på grund af den øgede energi haft positiv indflydelse på hestene. Jeg har konstateret, at hestene også under intensive præstationer var endnu smidigere, da der ikke opstod nogen form for oversyring af musklerne. Det er samlet set meget vigtigt for hestens afslappethed.

I hvilke sammenhænge har du brugt Qelan?
Jeg har kun brugt Qelan i stævnesammenhæng, dvs. når der var behov for at understøtte hestene for maksimal præstation.

Har du haft problemer med at få hestene til at æde Qelan?
Nej, slet ikke. Alle mine heste æder gerne Qelan. Og jeg synes faktisk også selv godt om smagen.

Vil du bruge Qelan også fremover?
Ja, det vil jeg. Qelan vil fremover være en del af fodringen for at understøtte hestene maksimalt under hårdt arbejde.

Hr. Nieberg, vi siger tusind tak for interview’et!


Kontakt