Christina Fravn - Equus Hestefoder & Hestemassage

Christina Fravn
Christina Fravn

Hestemassage

Hesten har, i modsætning til mennesker, ikke mulighed for at udtrykke sig verbalt, hvis de har ømme muskler eller skjulte skader. Derfor er det nødvendigt at kende til, hvorledes hesten fungerer og hvilke fundamentale elementer, der spiller sammen og hvornår. Som eksam./certificeret hestemassør får vi, gennem massøruddannelsen, dybt indblik i de terminologier, der er nødvendige for at styrke vores udredninger og videre behandlinger af muskulære problemer.
Hvad enten hesten bruges til fritid eller konkurrence, har den brug for vedligeholdelse for at kunne være så sikker og smidig i sine bevægelser som muligt. Jo mere, vi forlanger af hesten, jo mere vedligeholdelse skal den have. Massage er derfor et godt supplement til hestens velfærd, trivsel og præstationsevne.

Min uddannelse
Da hestemassøren skal have en dybdegående viden omkring hestens anatomi og fysiologi for at kunne lave en så præcis udredning som muligt, skal massøren kunne mestre musklernes funktioner, udspring og fæstninger. Herunder skelettets opbygning og bevægelsesapparatet kombineret med dette.
Læren omkring indikationer/kontraindikationer sammen med udredningsprocessen kan kortlægge hestens muskeltilstand/problemer, hvorefter der med specielle massageteknikker kan laves et professionelt behandlingsforløb.

I 2011 tog jeg min hestemassøreksamen hos Gitte Søby på Hesteakademiet, og derefter fra 2012-14 deltog jeg 6 moduler af en overbygning med læren omkring osteopati og fysioterapi, som jeg i dag bruger til en dybere udredningsteknik, for at kunne arbejde mere målrettet med massagen. Også disse kurser blev taget på Hesteakademiet. Min samlede praktikperiode på Hesteakademiet foregik bl.a. i en konkurrence/salgsstald, rideskoler, privatstalde samt på galopbanen i Århus. Jeg har siden 2011 praktiseret hestemassage og arbejder med det fuldtids i dag.

SuperCondition® - mere udholdenhed og hurtigere restituering

Læs om SuperCondition her
Læs om SuperCondition her

Som kørende hestemassør får jeg ofte spørgsmål om tilskud til muskulaturen for opnåelse af optimal præstationsevne/udholdenhed til bl.a. konkurrencer.

Mange heste må anses for at være på niveau med det, vi i menneskeverden kalder atleter. Hesten har ligesom mennesket behov for ekstra energi, så musklerne kan arbejde optimalt - både i den daglige træning og under konkurrencer. Hesten har desuden også behov for at have de bedste forudsætninger for at restituere. Spændte muskler er lig ubehag og nedsat ridelighed. Det ser jeg meget ofte i mit arbejde.

Får hesten ikke "hjælp" til dette, kan musklerne blive overbelastede, og i værste fald kan det give længerevarende skader. Så udover den målrettede træning bør hesten også have en målrettet kost med tilskud set i forhold til dens træningsniveau.

Ved brug af SuperCondition® ser jeg, at konkurrencehestene får mere udholdenhed og at muskulaturen restituerer hurtigere. Det mærkes tydeligt, når jeg jævnligt kommer ud til disse heste. Supplement af SuperCondition® har også den fordel, at den tildeles i meget små mængder, så det ikke har indflydelse på resten af den daglige fodring.

Jeg foreslå dog altid, af erfaring, at benytte samme foderleverandør, da resultatet bliver bedst, ved at man kan styre sammensætningen med St. Hippolyts øvrige produkter.

Jeg har set effekten af SuperCondition® på både konkurrenceheste og -ponier. Specielt sportsponier på konkurrenceniveau har vist flotte resultater i muskulaturen efter blot få måneders brug.

Hilsen Christina Fravn

Equus-Hestefoder og Equus-Hestemassage

Ejes af Christina Fravn, og omfatter både hestemassage i hele Østjylland samt salg og foderrådgivning af St. Hippolyt-foder i gårdbutikken i Allingåbro på Djursland.
Konceptet for begge områder er meget enkelt: høj kundeservice, høj kvalitet og fleksibilitet. Tid til den enkelte og professionel behandling af både hest og ejer.

Kontakt
Eksam. hestemassør Christina Fravn
Tel. 4040 3333

www.equus-hestemassage.dk

Kontakt