Kristina Rasmussen

Kristina Rasmussen og Dupran til EM 2015
Kristina Rasmussen og Dupran til EM 2015

Vi har altid haft heste i min familie og jeg har redet, siden jeg var helt lille. Jeg startede med de små ponyer, vi havde derhjemme, og da jeg blev 6 år, fik jeg lov til at ride på de store heste.
Heste har altid været en del af familien og en hverdag uden dem virker urealistisk. At have heste i familien var den bedste beslutning mine forældre har taget, og jeg er glad for, at jeg blev introduceret for heste og ridning som lille, og jeg er taknemmelig for den enorme opbakning, jeg har den dag i dag.

Jeg har et rigtigt godt forhold til mine heste. Det er meget vigtigt for mig, at man kender sine heste rigtig godt. Træningen af dem i sadlen er ikke den eneste opgave, man har som rytter. Det at kende sin hest ud og ind, kende dens velbefindende og hvordan den reagere i forskelige situationer spiller også en kæmpe rolle for at tillid, og for at harmonien mellem hest og rytter er god.

Jeg har kun én hest selv, men er heldig at ride 2 dejlige heste fra avlere. For mig er ridning ikke kun en hobby men en livsstil, hvortil ambitioner om de store dressurbaner følger. Derfor er det også vigtigt at følge med i avlen og sætter sig ind i stamtavler og blodlinjer for at få den ’moderne’ hest, som kan opfylde de høje krav, dressurens svære programmer stiller.

Mit ultimative mål er, at jeg i fremtiden kan ride med på landsholdet i dressur for seniorer og deltage i større internationale stævner samt mesterskaber. Så I vil altid kunne finde mig hjemme i stalden eller i ridehallen, hvor jeg hver dag knokler for at opnå dette mål. Hvis jeg ikke er til at finde hjemme, vil jeg være til stede til en konkurrence et sted i Danmark eller udlandet.

Fodringen af mine heste tager jeg meget seriøst. De er topatleter og skal derfor fodres efter dette. Det er derfor vigtig at have fodret helt i orden til den enkelte hest.

Mine heste får NaturPellets SOLO, som passer til dem. Derudover får de de nødvendige tilskudsprodukter MicroVital, LinuStar, Equilyte, Glyx-Mash, Glyx-Wiese Høcobs og Performance Fiber High Protein for at de er dækket helt ind. Desuden har jeg altid en LaminForte stående klar. Op mod stævner planlægger jeg ca. 2-3 uger før at gå op i fodermængde, da jeg kræver mere af hesten både op til og under stævnet. Når vi så kommer hjem fra stævne, trapper jeg ned igen til det normale. Derved kan jeg selv kontrollere intensiteten af træningen, men hvor jeg på samme tid ved, at mine heste ikke kommer til at mangle energi, salt eller andre byggesten, for at foderbalancen er på plads.

Kristina Rasmussen og Dupran til JBK 2015
Kristina Rasmussen og Dupran til JBK 2015

Det er tydeligt for mig at både se men også mærke, om hesten er tilpas med det rigtige foder. De ser godt ud i pelsen, skinner og har en god udstråling. Derudover er det også fantastisk at ride på en hest med et godt humør og god energi. Når hesten er i balance, giver det også gode resultater på konkurrencebanerne.

I fremtiden ser jeg stadig, at jeg forsætter med at ride og deltage i stævner og har et godt sammenhold med mine heste. Derudover ser jeg også mig selv træne flere heste mod de svære dressurklasser og hjælpe elever med at blive bedre og være medvirkende til, at deres ride drømme går i opfyldelse. Der er ingen tvivl om, at heste altid vil være en del af mit liv.

Måske kunne jeg endda i fremtiden også finde på at avle lidt. Det kunne være sjovt. Fantasien sætter ingen grænser.

Seneste resultater (2015)

14- 16 maj 2016 JBK Horse Festival

2. Pl. i PSGY med 73,4%
1. Pl. i ICY med 74,2%
1. Pl. i U21 Kür med 75,7%

EM Vidauban 30. juni – 3. juli - samlet placeret som nr. 11 i finalen

Efter EM ligger Dupran og jeg som nr. 4 på verdensranglisten for U21

Følg Kristina Rasmusen på hendes Facebook-side:
https://www.facebook.com/dressagebykristinarasmussen/?ref=hl

Kontakt