Karina Weise Hansen

Tiffani, fremtiden lille stjerne
Tiffani, fremtiden lille stjerne

Min første oplevelse med heste var hos naboen, som opdrættede trav- og rideheste. Jeg tilbragte meget af min barndom på gården.

Jeg har altid været fascineret af heste. De er smukke, stærke og stolte. Det, at de som mange andre dyr, kommunikerer via deres kropssprog, og lynhurtigt opfanger energimæssige ændringer, er meget fascinerende.

Jeg var vist 8-10 år, da jeg startede med at ride på lånte ponyer. Her var det mest terræn og springning, som jeg interessede mig for. De blev også brugt som transportmiddel på min avisrute. Super hyggeligt at dele aviser ud på hesteryg. I teenage-årene holdt jeg en pause med heste og dyrkede fodbold på unionsplan. En knæskade som 18-årig satte en stopper for sporten.

Savnede hestene og valgte at gå tilbage til sporten. Købte min første hest som 20-årig. En oldenborg/araber blanding som jeg brugte til terræn og alm. ridebanespringning samt en lille smule dressur. Senere kom flere springheste til.

I dag har min kæreste og jeg fire heste i stalden. To springheste og to dressurheste. De er alle konkurrenceheste. Pt. har vi ingen planer om at avle, men jeg kan ikke udelukke, at vi vil avle på en af hopperne på et senere tidspunkt, når de ikke længere går i sporten.
Som konkurrencerytter er det vigtig at sætte sig nogle mål. Selv at have tilredet og efterfølgende brugt 10-12 år på at ride en hest op til PSG-niveau, er mere, end jeg nogensinde havde turdet håbe på. Nogle siger, at det kun sker én gang. Jeg er af en anden holdning. Virkeligheden for succes er ret enkel. Først beslutter man sig for, hvad man vil, og herefter om man er villig til at betale prisen (træning, træning og atter træning). Og så betaler man prisen. Jeg har oplevet denne succes, og gør det gerne igen. Der er noget specielt i, selv at have redet sin hest op i stedet for blot at bytte den ud, når den ikke længere duer.

Da jeg er bosat på Bornholm starter jeg pt. kun stævner på øen. Desværre er det noget dyrt at tage turen til fastlandet, men har været afsted og startet et enkelt B-stævne. Jeg kommer en hel del rundt som dressurdommer på det meste af Sjælland, og er ovre at dømme ca. hver 2.-3. weekend. Noget jeg går rigtig meget op i.

Fodring af heste er en individuel sag, hvor hestens aktivitetsniveau og de betingelser, den lever under, spiller en afgørende rolle. Tidligere brugte vi en stor mængde korn i vores foderplan, men efter af have fået kontakt til St. Hippolyt og deres rådgivning, har vi fået sammensat en velfungerende foderplan. En foderplan, som primært består af store mængder strukturfoder i form af wrap, lidt halm (som strøelse) NaturMüsli og en smule sort havre. Hertil kommer diverse tilskud tilpasset den enkelte hest. Vi har stor glæde af St. Hippolyts produkter, især deres tilskudsprodukter. Pt. har vi kendskab til og anvender Equilizer, Lamin, MicroVital, Ungulat og Qelan. Disse produkter er guld værd for vore heste.

Som nævnt ovenfor fodrede vi tidligere med meget korn, og de fik alle forholdsvis det samme foder. Foderplanen var ikke tilpasset den enkelte hest. Efter rådgivning og individuel foderplan til hver af vore heste, kan vi nu tydeligt se forskel, ikke kun på hestenes velbefindende, men også på ydeevnen. Udover at have muligheden for at kunne kontakte St. Hippolyts konsulenter, når spørgsmål opstår, får vi en gang årligt besøg i stalden. En service, vi er rigtig glade for.

En stolf St. Hippolyt ambassadør ekvipage
En stolf St. Hippolyt ambassadør ekvipage

Drømmene for fremtiden er først og fremmest at holde hestene skadefri. Det er altafgørende at kunne holde hestene gående, for ellers er der ingen træning og heller ingen stævner. Hvis dette lykkes i vores lille stald, så er næste mål at ride den næste hest op til min. Prix St. George-niveau. Vi træner på livet løs, og håber at nå dette mål ude i fremtiden. Min kæreste Torben har en central rolle i at nå mine mål. Udover selv at være rytter hjælper han mig dagligt med hestene. Han har lært mig mere, end jeg overhovedet turde håbe på. Målet er at starte B stævner som rytter, og at komme længere op ad rangstigen som dressurdommer.

Det er svært at forestille sig et liv uden heste. Jeg tænker, at jeg de næste mange år vil være at finde på konkurrencebanerne, både som rytter og som dressurdommer. At arbejde med heste er ikke kun en hobby for mig, men en livsstil, som jeg ikke vil undvære. Det kan bestemt være forbundet med store sorger, men heldigvis oversteget af glæder.

Foto: Sarah Jørgensen
Foto: Sarah Jørgensen

Præstationer

Performance Fibre hjælper Tiffani

Læs mere
19-05-2016

Første udendørsstævne på Floriano og Tiffani

Gode, naturlige produkter...

Læs mere
01-03-2016

...som virkelig hjælper!

Efterårets udfordringer

Læs mere
03-11-2015

Efterår betyder terrænridning samt hubertusjagt

Alle fire heste...

Læs mere
15-06-2015

...trives fint i den nye stald

Karina til stævne

Læs mere
08-03-2015

- som vises i tv!

Mesterskaber til Floriano

Læs mere
20-10-2014

Dressurklasse og ringridning

Stævnenyt fra Bornholm...

Læs mere
19-08-2014

...Karina Weise Hansen

Qelan giver Floriano energi

Læs mere
10-06-2014

Stævne/aktiviteter

Gang i stævnesæsonen...

Læs mere
28-04-2014

...for Karina på Bornholm

Karina Weise Hansen

Læs mere
19-03-2014

Stævne/aktiviteter

Kontakt